Influencer-ul care nu există cu adevărat: cântă, face reclamă unor brand-uri precum Chanel sau Prada şi are peste 500.000 de fani

Autor: Florin Casota Postat la 12 februarie 2018 447 afişări

Miquela Sousa, cunoscută pe Instagram drept @lilmiquela, pare a se încadra în tipologia tânărului "influencer" de pe reţelele de socializare. Sousa are un background brazilian/spaniol, are 19 ani, este model cântă şi locuieşte în Los Angeles.

În fiecare zi se fotografiază purtând Chanel, Prada, Supreme sau Vans. De asemenea, ea merge la evenimentele la care merg şi alţi "influenceri" şi distribuie "meme-uri" şi citate inspiraţionale. Are peste 500.000 de fani, porecliţi "miquelites", iar single-ul ei de debut a ajuns pe locul opt în august 2017 în clasamentul Spotify Viral. Toate bune şi frumoase, numai că ea nu există cu adevărat, potrivit businessoffahion.com

Miquela Sousa este un personaj generat de calculator, iar persoana din spatele lui Sousa refuză să-şi dezvălui identitatea. Celebrităţile virtuale nu sunt ceva nou, iar cel mai la îndemână exemplu este trupa muzicală Gorillaz, o trupă cu personaje fictive create de muzicianul Damon Albarn şi artistul Jamie Hewlett.

În 2013, Marc Jacobs a creat outfit-uri pentru avatarul virtual Hatsune Miku, un star pop, creat şi animat pe calculator, în urmă cu mai bine de un deceniu, de Hiroyuki Ito, CEO al firmei japoneze Crypton Future Media.

Ascensiunea lui Miquela le oferă brandurilor o oportunitate de a se alătura avatarului virtual, care susţine că nu şi-a cumpărat audienţa, pentru a le promova produsele. Până la urmă, este important pentru branduri dacă este un avatar sau o persoană în carne şi oase?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.