Frumuseţea unică a vehiculelor de epocă (GALERIE FOTO)

Postat la 03 martie 2012 201 afişări

Maşinile de epocă, mai ales atunci când sunt atât de bine păstrate încât sunt şi astăzi în stare de funcţionare, au o fascinaţie aparte, oferindu-le celor care le admiră posibilitatea de a călători cu gândul într-un trecut cunoscut numai din filme.

O sută de maşini de epocă au fost prezentate publicului într-o expoziţie deschisă luna trecută la Sharjah Classic Cars Museum din Emiratele Arabe Unite, printre ele aflându-se unele dintre cele mai vechi maşini care au circulat vreodată în Emirate.

Frumuseţea unică a vehiculelor de epocă (GALERIE FOTO)

Cea mai veche este un Dodge din 1917 fabricat în SUA, în timp ce altele aparţin familiilor aristocraţiei locale - un Raelly din 1949 fabricat în Marea Britanie, din colecţia şeicului Sultan bin Mohammed Al Qassimi, conducătorul emiratului Sharjah, sau un Mercedes Benz 190 SL german din 1962, al şeicului Abdulla bin Mohammed Al Thani. Unele au fost folosite de armata Emiratelor, inclusiv pentru a transporta smochine in Oman, ca de pildă un Bedford britanic din 1969. Există şi un precursor al bicicletei - un vehicul cu trei roţi, fabricat în 1870 în Franţa, cunoscut sub denumirea de "celerifer".

Muzeul maşinilor de epocă din Sharjah a devenit cunoscut anul trecut, când a furnizat 100 de maşini în culorile drapelului EAU pentru o încercare de promovare în cartea recordurilor Guinness, cu cel mai mare steag din lume. Unele dintre maşinile folosite pentru montajul în culorile steagului (500 de vehicule în total) erau automobile de colecţie, aflate în proprietatea familiilor

Sursa: Khaleej Times

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/frumusetea-unica-a-vehiculelor-de-epoca-galerie-foto-9367372
9367372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.