Farmecul jucăriilor retro: automatele muzicale (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 februarie 2014 83 afişări

Pe lângă tablouri, sculpturi sau piese vechi de mobilier, o opţiune interesantă pentru colecţionarii care caută ceva de valoare o pot reprezenta automatele, figurine care se mişcă şi eventual şi cântă.

Aceste automate iau diverse forme, de la păsări în cuşti la dansatori, bufoni, balerine, vrăjitori ori păpuşi îmbrăcate după ultima modă a vremii, scrie The Telegraph.

Cele mai spectaculoase sunt cele articulate, a căror "inimă" o reprezintă un mecanism de ceasornic, apărute datorită avântului industriei orologere şi produse în special de companii franceze, ca Roullet & Decamps, Lambert, Durand & Jacob, în a doua jumătate a secolul al XIX-lea şi începutul secolului XX.

Un astfel de automat în stare bună de funcţionare şi, dacă se poate, cu hăinuţele originale pe el, poate costa de la câteva zecii de mii la sute de mii de euro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/farmecul-jucariilor-retro-automatele-muzicale-galerie-foto-12008560
12008560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.