Cum arată cele mai noi locuinţe construite pentru finanţiştii de top (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 martie 2014 956 afişări

O slujbă într-unul din marile centre financiare ale lumii presupune, de obicei, călătoria zilnică între birou şi o zonă rezidenţială departe de agitaţia cotidiană, ceea ce înseamnă, implicit, timp pierdut pe drum la dus şi la întors.

Mai nou însă, dezvoltatorii imobiliari încearcă să-i convingă pe cei care lucrează în asemenea centre că nu mai e nevoie să aibă biroul într-o zonă şi să bată atâta drum până acasă şi de acasă până la serviciu. Aşa au apărut oferte pentru cei ce ţin ca locuinţa să le reflecte statutul, scrie The Telegraph.

La Londra s-a dezvoltat zona din jurul City-ului, numită City Fringe, unde au apărut sute de locuinţe şi alte câteva sute sunt deja planificate. Oferta include şi clădiri de epocă, aşa cum este 353 The Strand, din Covent Garden, care are doar patru apartamente al căror preţ porneşte de la 2,35 milioane de lire sterline, pentru cei care nu vor prea mulţi vecini, precum şi clădiri moderne, cum ar fi turnul The Heron. Acesta găzduieşte la nivelurile inferioare Guildhall School of Music and Drama, având ca atare şi sală de spectacole, iar penthouse-urile sale, al căror preţ este de 12 şi respectiv 18 milioane de lire sterline, sunt dotate cu scări de marmură şi acoperişuri retractabile pentru a lăsa soarele să intre în casă în zilele frumoase.

La New York, în Manhattan, echivalentul local City Fringe-ului este numit FiDi (de la "financial district"), o zonă unde au apărut o serie de clădiri rezidenţiale de mare lux, cum ar fi 75 Wall Street, unde preţul pe metru pătrat poate ajunge şi la peste 15.000 de dolari, precum şi 5 Beekman şi 30 Park Place, cu apartamente exploatate în regim hotelier, iar alte proiecte rezidenţiale sunt în lucru.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-arata-cele-mai-noi-locuinte-construite-pentru-finantistii-de-top-galerie-foto-12197692
12197692
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.