Cu ce se hrăneau soldaţii în timpul războiului mondial

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 februarie 2017 2030 afişări

Unii sunt pasionaţi de uniforme militare, alţii de arme, iar alţii sunt mai degrabă interesaţi de ce mâncau soldaţii de altădată.

Cu ce se hrăneau soldaţii în timpul războiului mondial

Un astfel de temerar este americanul Steven Thomas, care colecţionează, dar şi testează raţii militare, dornic să mănânce ceea ce mâncau şi eroii lui, scrie Financial Times.

Acesta a prins gust de alimente pentru armată din copilărie, iar la maturitate a început să caute informaţii despre ce mâncau militarii în trecut şi chiar să achiziţioneze raţii militare pe care se filma deschizându-le şi chiar gustând din ele, după care încărca filmuleţele pe YouTube.

Atunci, spune Thomas, şi-a dat seama că unele alimente rezistă foarte bine trecerii timpului. Printre cele care l-au impresionat se numără un fursec cu ciocolată din cele distribuite soldaţilor americani participanţi la Războiul Coreei în 1951, un hot-dog din 1982 ori cafea instant din Cel de-Al Doilea Război Mondial. Recordul de vechime îl deţine însă un pesmet marinăresc din 1863 destinat combatanţilor din Războiul de Secesiune din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soldati,
razboi,
timp,
militar,
alimente,
arme,
pasiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.