Crowdfunding pentru bibliotecă

Postat la 07 februarie 2016 109 afişări

Crowdfunding pentru bibliotecă

Soluţie pentru dezvoltatorii de jocuri, oamenii de ştiinţă care caută finanţare pentru un proiect de cercetare sau pentru întreprinzătorii care vor să lanseze un produs, crowdfundingul pare să fie util şi pentru proiecte culturale.

Un astfel de proiect, scrie The Guardian, este cel al unui artist irakiano-american, Wafaa Bilal, încearcă să ajute la refacerea fondului de carte al bibliotecii Universităţii din Bagdad distrus în 2003,  Artistul a organizat o expoziţie în Windsor, din provincia canadiană Ontario, în care expune un raft cu 1.000 de cărţi cu filele albe.

Cei care doresc să contribuie la proiectul său pot dona 25 de dolari prin intermediul site-ului de crowdfunding Kickstarter, în schimbul donaţiei primind una din cărţile cu filele albe, iar artistul se obligă să trimită câte o carte adevărată bibliotecii din Bagdad. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biblioteca,
artist,
proiect,
bagdad,
carte,
carti
/arta-si-societate/lifestyle/crowdfunding-pentru-biblioteca-15040051
15040051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.