Cina in asternut

Postat la 27 noiembrie 2006 7 afişări

Coffee-shop-urile sunt fumate, iar de eternul \"aranjament\" din vitrinele de prin Red Light District v-ati plictisit. Daca sunteti in Amsterdam pentru cateva zile si vreti sa spargeti tiparul turistului clasic, faceti rezervare la bar/lounge/restaurantul exclusivist Supperclub. Rezervarile erau pentru ora 20.00, dar am fost rugati sa venim cu o jumatate de ora mai devreme. Am fost intampinati de Sunny, una dintre hostessele barului, care ne-a invitat sa coboram in \"Le bar rouge\" pentru a servi o bautura, inainte de a lua masa in incaperea despre care inca nu stiam nimic. Intarziasem un pic si nu am mai gasit locuri pe paturile din \"La chambre obscure\" - camera anexa barului vopsit integral in rosu -, unde te puteai intinde pe niste perne, savurand bautura in asteptarea cinei. Barmanita aducea a amazoana de culoare, cu par afro si sandale joase legate cu numeroase curele pana sub genunchi, plus o atitudine pe masura, care facea clientii, printre care si noi, sa accepte fara sa cracneasca un cocteil recomandat de ea si care costa in jur de 10 euro. S-a facut ora opt si Sunny ne-a invitat sus, in \"La salle neige\". S-au deschis doua usi grele si am ramas surprinsa sa ma aflu intr-o camera alba imensa, cu paturi de o parte si de alta, o masa rotunda si platanele DJ -ului in mijloc, iar in lateral scari ce duceau la etaj unde erau amenajate alte paturi. Pe perete se vedeau imagini din natura sau pur si simplu succesiuni de forme colorate. Pentru un moment m-am simtit ca intr-o locatie pentru bolnavi psihic, menita sa-ti readuca echilibrul. Totul era de un alb imaculat, de la culoarea peretilor la masa si pana la asternuturile impecabile. Am mai remarcat muzica chill out si un visual cu o cascada pe peretele din fata. Ne-am descaltat si, cu o oarecare timiditate, ne-am urcat in varful patului, unde ne-am tolanit pe pernele moi. In dreapta si in stanga noastra oamenii se dezbracau de inhibitii, isi slabeau nodul de la cravata si incepeau sa discute. Dupa un pahar de Sauvignon Blanc, recomandat de ospatar, ne-a fost adus primul dintre cele 5 feluri de mancare ce urmau sa constituie meniul special din acea seara. Platourile au fost variate, pentru toate gusturile, riguros preparate de doi bucatari olandezi cunoscuti. La Supperclub nu mananci \"a la carte\". In fiecare saptamana, meniul este altul, acelasi insa pentru toata lumea, cu exceptia celor care prefera mancarea vegetariana. Portiile \"a la francaise\", mici dar satioase, sunt laborios concepute sa incante privirea. Pretul mediu pentru cele 5 feluri de mancare este de 60 de euro, care nu include bautura ce poate ajunge si ea pana la 40 de euro de persoana. Este considerat scump, dar merita, pentru o seara altfel. Este locul ideal si pentru o prima intalnire, pentru ca defilarea portiilor delicioase dureaza aproximativ 4 ore, timp in care nu poti decat sa vorbesti, sa ajungi sa cunosti mai bine persoana care te insoteste sau sa-ti faci prieteni printre cei de langa \"masa\" ta. Atmosfera este cu atat mai destinsa daca accepti serviciile maseurului restaurantului. Pentru 10 euro, ti se administreaza un masaj shiatsu garantat sa te relaxeze, mai ales ca apoi iti poti relua locul in varful patului. Pentru intretinerea clientilor, in Supperclub sunt invitati si diversi performeri sau sunt organizate diverse expozitii de arta. Spectacolele sunt nonconformiste, de la jonglerii cu foc la prezentari de moda excentrice sau pur si simplu spectacole live ale unor cantareti de renume. De asemenea, Supperclub este o scena preferata de DJ si VJ cunoscuti. Este uimitor sa observi cum se transforma de la ora la ora atmosfera din club si, odata cu ea, si starea clientilor. Prima ora si jumatate a fost de acomodare, muzica - zen, mancarea - usoara. Odata cu aparitia performerilor pe scena si dupa cateva pahare de vin, atmosfera s-a incalzit si Sunny a inceput sa ridice lumea la dans. Dupa trei ore, masa din centrul salii era plina de oameni care dansau frenetic. Ce parea la inceput a fi o cina normala s-a transformat intr-un adevarat spectacol. Aceasta e de fapt si una dintre trasaturile clubului. Nu inceteaza sa te surprinda, atat ca atmosfera cat si la capitolul mancare. Desertul, o delicioasa tarta cu capsuni, l-am savurat putin inainte de miezul noptii. In timpul saptamanii, programul este de la ora 20.00 la 1.00, iar vineri si sambata pana la 3.00. Nimeni nu pleaca totusi pana aproape de incheierea serii. Am parasit Supperclub in jurul orei 00.30, cu toate simturile imbatate si ne-am hotarat sa revenim aici cu proxima ocazie.Un alt fel de restaurantDesi conceptul de Supperclub s-a nascut in Amsterdam, se regaseste acum in intreaga lume. In America - San Francisco, in Australia - Melbourne si in alte orase mari din Europa ca Roma, Barcelona, si Istanbul. Fiecare este diferit, adaptat culturii locale, dar toate au acelasi stil decadent artistic, intelectual si stilat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cina,
in,
asternut
/arta-si-societate/lifestyle/cina-in-asternut-4073419
4073419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.