Cel mai scump pachet turistic din lume: 150 mil. dolari pentru un zbor in jurul Lunii (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 mai 2011 58 afişări

Un program de antrenament, costume de cosmonauti, confortul unei capsule Soyuz cu trei oameni la bord, sapte sau noua zile in spatiu si inconjurul Lunii la distanta de 100 de kilometri de suprafata astrului: asa arata cea mai noua oferta turistica a firmei americane Space Adventures, prima din lume care a trimis pana acum oameni in spatiul cosmic.

Pretul calatoriei in premiera in jurul Lunii este de circa 150 de milioane de dolari de persoana, iar pentru primul zbor s-a inscris deja un client. Daca va aparea si un al doilea client in cursul acestui an, expeditia poate avea loc in urmatorii cinci ani, a declarat pentru Space.com Tom Shelley, presedintele Space Adventures.

"Exista numai 24 de oameni in toata lumea care au vazut Luna de la o distanta atat de mica. Este o destinatie speciala, o premiera care ridica stacheta, asa incat va fi un adevarat eveniment", spune Shelley despre momentul cand va putea fi anuntat ca s-au cumparat ambele locuri, astfel incat expeditia poate fi pregatita financiar si tehnic.

Capsula Soyuz, pilotata de un cosmonaut rus, se va cupla in spatiu cu o racheta lansata separat, care ii asigura propulsia pentru continuarea zborului. Tom Shelley a explicat ca exista deocamdata doua variante luate in calcul - fie cuplarea si zborul direct spre Luna, fie o escala pe Statia Spatiala Internationala si abia apoi cuplarea cu racheta.

Infiintata in 1998, Space Adventures a trimis pana acum in spatiu sapte turisti in opt excursii pe Statia Spatiala Internationala, la preturi intre 20 si 35 de milioane de dolari. Primul turist spatial a fost americanul Dennis Tito in aprilie 2001, intr-o calatorie de sapte zile pentru care a platit 20 de milioane de dolari. Unul dintre turisti a zburat de doua ori in spatiu, in 2007 si 2009. Printre curajosii cu dare de mana s-a numarat si ofemeie, americanca de origine iraniana Anousheh Ansari, care a petrecut 10 zile in spatiu.

Sursa foto: NASA, Space Adventures

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cel-mai-scump-pachet-turistic-din-lume-150-mil-dolari-pentru-un-zbor-in-jurul-lunii-galerie-foto-8245823
8245823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.