Care este cel mai copiat model de ceas din lume şi cum deosebeşti un fals de un original

Autor: Florin Casota Postat la 30 noiembrie 2017 617 afişări

Piata de ceasuri false este in continua crestere in ultimii ani. Peste 40 milioane de modele ajung pe piata in mainile necunoscatorilor si vanzatorilor de pe piata neagra. Ca termen de comparatie, intreaga piata elvetiana de ceasuri masoara circa 30 milioane de exemplare.

Care este cel mai copiat model de ceas din lume şi cum deosebeşti un fals de un original

Bineinteles, cele mai vestite copii se regasesc pe piata la preturi atractive. Cele mai copiate ceasuri la momentul actual sunt cele din gama Rolex. Acestea se vand chiar si la jumatate de pret pentru a putea sa-si faca intrarea pe piata. Rolex Submariner este unul dintre cele mai copiate ceasuri ale lumii.  Pretul real al unui astfel de ceas poate ajunge chiar si la suma de 30.000 de dolari. Insa o copie poate fi cumparata 5.000 - 10.000 de dolari.

Cum diferentiem un ceas fals de unul original în condiţiile în care calitatea copiilor a crescut foarte mult in ultimii ani. Chiar si specialistii in ceasornicarie spun ca este greu sa deslusesti originalul de fals in zilele noastre. Insa sunt anumite lucruri care pot sa-ti atrag atentia la un fals.

Pretul este primul lucru. Niciodata un brand international extrem de cunoscut nu-si va vinde ceasurile pentru o suma mica, spre exemplu 30 % din pretul de producator.  De asemenea,  calitatea si atentia la detalii reprezinta factori extrem de importanti la ceasurile originale.  Fiţi atenti la cadran. De obicei, un cadran are scop de lupa astfel incat ar trebui sa observati o mica diferentiere de marime a afisajului intre ceasul original si cel fals.

De asemenea, inscriptiile de pe partea interioara a capacului vor fi de obicei inexistente in cazul ceasurilor false.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.