Aşa se scrie istoria

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 octombrie 2017 53 afişări

Câteodată poţi scoate istoria din sala de clasă sau bibliotecă şi le-o poţi preda colecţionarilor împătimiţi de obiecte frumoase, aşa cum o demonstrează recent lansata colecţie de stilouri în ediţie limitată a producătorului de instrumente de scris şi accesorii de lux Montblanc, dedicată strălucitului comandant militar antic Hannibal Barca.

Aşa se scrie istoria

Toate stilourile din colecţie au în vârful capacelor capete de elefanţi cu tot cu ochi şi trompă, iar cea mai importantă piesă a colecţiei este una unicat, lucrată din aur alb, cu diamante şi safire, pe care este gravat traseul parcurs de Hannibal de la Cartagina la Roma şi care are peniţa din aur masiv decorată cu o imagine a zeităţii cartagineze Baal’Hammon.

Acest stilou este disponibil la preţul de 1,5 milioane de euro, iar cei care nu reuşesc să-l cumpere au de ales între modele mai ieftine dintr-o ediţie limitată de 10 inspirată din Bătălia de la Cannae (10 aminteşte de cei 10.000 de romani luaţi prizonieri atunci) ori una în 86 de exemplare (86 face referire la de cei 86.000 de oameni care au traversat Alpii alături de Hannibal).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.