Iubitele lui Picasso, vedete la Christie's

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 26 iunie 2011 82 afişări

Trei tablouri de Picasso reprezentandu-le pe trei dintre iubitele pictorului s-au vandut pentru sume record la licitatia din aceasta saptamana de la casa Christie's din Londra.

Cel mai scump s-a vandut un tablou din 1939 infatisand-o pe Dora Maar si care nu a mai fost vazut in public din 1967. Acesta s-a vandut cu 18 milioane de lire (29,1 milioane de dolari), transmite Reuters.

Al doilea tablou, ca pret oferit, a fost "Tanara adormita" (Jeune fille endormie - foto), pictat in 1935 si pentru care modelul a fost Marie-Therese Walter. Lucrarea a fost vanduta pentru 13,5 milioane de lire (21,9 milioane de dolari). Ea a fost donata in 2012 Universitatii din Sydney de un donator anonim, cu conditia sa fie scoasa la licitatie si veniturile sa fie folosite pentru finantarea cercetarilor stiintifice ale universitatii.

Pe locul al treilea s-a clasat "Bustul Francoisei" (Buste de Francoise), pictat in 1946, care a fost adjudecat pentru 10,7 milioane de lire. Francoise Gilot a devenit iubita lui Pablo Picasso in anii '40, iar cuplul a avut doi copii.

In total, licitatia a generat venituri de 140 de milioane de lire, raportat la estimari initiale cuprinse intre 115 si 165 de milioane de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/iubitele-lui-picasso-vedete-la-christie-s-8390043
8390043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.