Ipoteze pentru misterele lumii

Postat la 09 aprilie 2006 1 afişăre

Fenomenele misterioase, a caror sursa este necunoscuta si ale caror manifestari au un aer magic si nelinistitor, i-au facut pe autorii romani ai acestei suite de analize sa investigheze in mai multe directii

  • IPOTEZE PENTRU MISTERELE LUMII

Fenomenele misterioase, a caror sursa este necunoscuta si ale caror manifestari au un aer magic si nelinistitor, i-au facut pe autorii romani ai acestei suite de analize sa investigheze in mai multe directii: in cea a revelatiei, in cea a diverselor credinte, dar si in aria cercetarii stiintifice. Structurat in 17 capitole, volumul "Enigmele lumii" exploreaza teme precum: universul de antimaterie, explozia din Tunguska. Desi ofera ipoteze plauzibile prin care incearca dezlegarea acestor pete albe pe harta cunoasterii, autorii nu se considera infailibili si "ofera viitorului sansa sa descopere cat de aproape au fost de adevar". Cu alte cuvinte, se situeaza in sfera unui scepticism moderat, cu axe dictate de ratiune si buna cuviinta, care feresc cartea de excesele din ce in ce mai frecvente ale "maestrilor" in ocultism.  

Stefan Sgandar, Claudiu Sgandar, Enigmele lumii,  Editura Lux Spiritus, 2004 

  • O ALTA EUROPA

Elizabeth Pond, jurnalista de origine germana, corespondenta pentru Washington Quarterly si Christian Science Monitor, incearca sa faca un portret al Europei renascute, cu o noua constiinta identitara, aflata la sfarsitul erei totalitarismelor si la inceputul mileniului globalizarii, o Europa care experimenteaza colaborarea si deschiderea. Volumul descrie cele trei dinamici europene ale momentului - cea a uniunii monetare, cea a cooperarii intra-UE si cea a conjugarii eforturilor NATO si UE de a gasi un drum comun. Deosebit de interesanta este analiza felului in care Statele Unite privesc caile integrarii europene si a modalitatilor in care se straduiesc sa ramana "o putere europeana", prin eforturile mereu innoite de a modela revolutiile democratice, economice si sociale dintr-o arie, care, nu doar geografic, le este straina. 

Elizabeth Pond, Renasterea Europei,  Editura Pandora-M, Targoviste, 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ipoteze pentru misterele lumii
/arta-si-societate/ipoteze-pentru-misterele-lumii-1005386
1005386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.