In cautarea timpului pierdut

Postat la 31 martie 2006 1 afişăre

Pentru Jean-Louis Servan-Schreiber, timpul noului secol inseamna o viata mai lunga si un program de lucru mai scurt. Prin urmare, daca avem la dispozitie mai mult timp pentru noi insine si pentru distractie, cum se face ca ne plangem de stres?

  • IN CAUTAREA TIMPULUI PIERDUT

Pentru Jean-Louis Servan-Schreiber, timpul noului secol inseamna o viata mai lunga si un program de lucru mai scurt. Prin urmare, daca avem la dispozitie mai mult timp pentru noi insine si pentru distractie, cum se face ca ne plangem de stres? Majoritatea oamenilor au probleme cu timpul si nu stiu ca "boala" e tratabila. De aceea, autorul incearca sa le ofere posibile retete care au scopul de a permite utilizarea cat mai eficienta a orelor, zilelor si saptamanilor vietii noastre. Arta timpului este prima etapa spre o veritabila arta de a trai, care ne ingaduie sa ne indeplinim proiectele si planurile. Indata ce dobandim un control asupra timpului, sansele de reusita cresc exponential. Nu trebuie insa sa uitam, avertizeaza autorul, ca fiecare dintre noi parcurge acest drum spre stapanirea timpului in ritmul sau personal si ca nu trebuie sa ne asteptam sa fim brusc mai intelepti si mai precauti.

Jean-Louis Servan-Schreiber, Noua arta a timpului impotriva  stresului, Elena Francisc Publishing, Bucuresti, octombrie 2004    

  • DUPA CINCIZECI DE ANI

In ianuarie 1947, pe un teren viran din Los Angeles, este gasit trupul mutilat al unei tinere de 22 de ani, Betty Short. Crima ajunge pe pagina intai a ziarelor vremii, iar tanara intra in istorie drept "Dalia neagra". Ancheta merge o buna bucata de vreme in gol, politistii si detectivii tatoneaza pistele, dar se incurca reciproc, asa ca dosarul va sfarsi uitat in fundul unui sertar. Dupa mai bine de cincizeci de ani un fost politist, Steve Hodel, redeschide ancheta, dupa ce gaseste in portofelul tatalui sau o fotografie infatisand-o pe Dalia neagra. Detectiv incapatanat, Steve coboara pe firul istoriei, scotoceste prin arhivele anilor ’50 si ajunge la o concluzie infricosatoare si pe care nu se sfieste sa o dezvaluie, cu o incredibila obiectivitate, lumii intregi: tatal lui, George Hodel, e cel care-a ucis-o pe Betty Short. Noul film care se pregateste la Hollywood se anunta deja a fi un blockbuster. 

Steve Hodel, Black Dahlia Avenger,  HarperCollins Publishers, 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
In cautarea timpului pierdut
/arta-si-societate/in-cautarea-timpului-pierdut-978978
978978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.