Idei de afaceri: şcoli pentru artişti înfiinţate de artişti

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2014 245 afişări

Preocupaţi că unii tineri riscă să nu-şi mai poată realiza visurile din cauza condiţiilor economice grele, unii artişti care au cunoscut succesul s-au hotărât să lanseze iniţiative prin care să le ofere acestora îndrumare şi sprijin, scrie Financial Times.

Idei de afaceri: şcoli pentru artişti înfiinţate de artişti

Un astfel de artist este Ryan Gander, care, constatând că mulţi absolvenţi talentaţi ai facultăţilor de arte ajung să lucreze în locuri complet diferite de pregătirea lor, pentru că nu pot găsi căi de afirmare în domeniu, are de gând să deschidă o şcoală pentru artişti în oraşul său natal Saxmundham din Suffolk, în estul Angliei. Artiştii participanţi vor fi selectaţi în funcţie de talent şi de situaţia financiară şi vor fi stimulaţi să creeze lucrări prin interacţiunea cu vizitatorii centrului lor.

La rândul său, artistul saudit Abdulnasser Gharem şi-a propus să deschidă un centru de artă la Riad, Amen Foundation, care să cuprindă o casă pentru artişti, o bibliotecă, o arhivă şi un studio. Centrul se va deschide anul viitor, iar până atunci a fost creat un site pentru el unde vizitatorii pot oferi sugestii cu privire la programele pe care să le organizeze.

Şi Egiptul se poate lăuda cu o astfel de iniţiativă, o şcoală în toată regula, înfiinţată în 2010 de unul dintre cei mai importanţi artişti ai ţării, Wael Shawky, unde câte douăzeci şi patru de tineri iau parte la un program educaţional de şapte luni. Şcoala a apărut din convingerea fondatorului ei că tinerii din ţara sa au nevoie de educaţie artistică de calitate, neorientată pe profit. Cei înscrişi la această instituţie au şi ocazia de a participa la evenimente artistice peste hotare, cum ar fi Bienala de la Sharjah, în Emiratele Arabe Unite, ori expoziţia de artă modernă şi contemporană Documenta din Germania.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/idei-de-afaceri-scoli-pentru-artisti-infiintate-de-artisti-11885548
11885548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.