40 mil. euro pentru creditarea IMM-urilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 ianuarie 2014 69 afişări

Raiffeisen Bank va acorda IMM-urilor împru-muturi în lei pe termen mediu şi lung pentru capital de lucru şi investiţii, în cuantum total de 40 de milioane de euro, în baza programului JEREMIE, cu garanţii reduse, printr-un acord semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI).

40 mil. euro pentru creditarea IMM-urilor

Până când va fi disponibil noul produs de creditare, poate fi accesat actualul instrument financiar în derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul căruia au fost acordate peste 1.500 de credite, în valoare totală de peste 110 milioane de euro.

"Continuarea colaborării cu FEI va susţine acordarea de împrumuturi în condiţii preferenţiale către IMM-uri, permiţându-ne să creştem capacitatea de creditare. Raiffeisen Bank va continua şi în 2014 strategia de creştere a volumului de business pe acest segment, acordul menţionat fiind un pas important în acest sens", spune Monica Udrescu, director executiv pe segmentul IMM în cadrul Raiffeisen Bank.

FEI, instituţie deţinută în majoritate de Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană, susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. Fondul dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanţare specifice acestui segment de piaţă.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii, care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-uri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/40-mil-euro-pentru-creditarea-imm-urilor-11884991
11884991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.