Idei de afaceri: agenţia de voiaj pentru amatorii de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 mai 2013 219 afişări

Cum poţi să te bucuri în tihnă de opere de artă pe care ţi-ai dorit de mult să le admiri, fără să fii obligat să suporţi înghesuiala? Apelezi la o agenţie de voiaj specializată pe servicii pentru elita consumatorilor de artă, recomandă Wall Street Journal.

Idei de afaceri: agenţia de voiaj pentru amatorii de artă

Angajarea unei asemenea agenţii, care are pe post de ghizi experţi în domeniul artei sau arhitecturii, permite avantajul de a organiza vizite după ora închiderii sau în locuri inaccesibile publicului larg. În această categorie intră Art Excursions din SUA, deţinută de doi istorici care organizează vizite la Art Institute of Chicago sau la casa proiectată de către celebrul Frank Lloyd Wright, Fallingwater din Pittsburgh, unde turiştii participă seara şi la o recepţie pe terasa acesteia.

O altă firmă, Art Tours, aranjează vizite la palate din Italia neincluse în circuitul turistic ori cine la Biblioteca lui Celsus din Efes după programul de vizitare. Heritage Tours Private Travel oferă excursii culturale personalizate, ducându-şi clienţii să vadă clădiri Art Deco în Maroc sau apartamente particulare moderniste în Barcelona.

Cei care vor să viziteze muzeele New Yorkului au la dispoziţie Art Smart, ai cărei experţi îi duc să vadă muzeele şi galeriile de artă din Manhattan, precum şi obiectivele arhitecturale care merită admirate, iar vizitele pot fi adaptate şi pentru familii cu copii.

Alte agenţii organizează plimbări pentru admirarea unor opere ale artiştilor stradali, aşa cum este Graff Tours, la care turiştii pot apela pentru asemenea excursii la New York, Philadelphia şi Los Angeles şi pot participa chiar la ateliere conduse de artişti grafitti. Artiştii însă nu pictează pereţii clădirilor în prezenţa elevilor, ci se mulţumesc cu banala pânză.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/idei-de-afaceri-agentia-de-voiaj-pentru-amatorii-de-arta-10901520
10901520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.