Cum a facut magicianul Harry Potter un miliard de dolari

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 august 2011 60 afişări

Harry Potter and the Deathly Hallows: Partea a doua, ultima a seriei, a depasit pragul de un miliard de dolari din incasari la nivel mondial, potrivit datelor distributorului Warner Bros, citate de BBC News.

Cea de-a opta parte a seriei Harry Potter este prima care atinge un astfel de record. Harry Potter si Piatra Filozofala este filmul care s-a apropiat vertiginos de pragul de un miliard de dolari, fara insa sa-l depaseasca. Recordul mondial al tuturor timpurilor apartine peliculei Avatar, lansata in 2009, productia 3D obtinand 2,8 miliarde de dolari pana in prezent.

Cat despre anul 2011, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi) a adunat 1,03 miliarde de dolari, insa exista toate sansele ca productia cu magicianul Harry in rolul principal sa il depaseasca. Totusi, la nivelul preturilor de astazi, partea a doua din Deathly Hallows nu a reusit sa intreaca Piatra Filozofala la capitolul biletelor vandute.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cum-a-facut-magicianul-harry-potter-un-miliard-de-dolari-8554004
8554004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.