Cel mai scump film din 2013 vine în decembrie în cinematografele din România

Postat la 18 noiembrie 2013 8900 afişări

Cu un buget de peste 200 de milioane de dolari, filmul The Hobbit: The Desolation of Smaug este unul dintre cele mai scumpe producţii cinematografice ale anului 2013. Cea de-a doua parte a trilogiei The Hobbit continuă povestea hobbitului Bilbo şi a aventurii sale în tărâmul Middle Earth.

The Desolation of Smaug este cel de-al cincelea film din seria Tolkien regizat de Peter Jackson şi prezintă întâmplările fantastice ce au loc înaintea trilogiei Lord of the Rings. Chiar dacă seria Hobbitul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor criticilor, primul film a avut încasări de peste 1 miliard de dolari.

Majoritatea filmărilor au avut loc în Noua Zeelandă, ţara natală a regizorului. în această producţie au fost introduse numeroase personaje din cărţile lui Tolkien, dar şi unele noi pentru a atrage un public mai numeros. Printre personajele noi se numără şi Tauriel, interpretată de Evangeline Lilly, o reprezentantă a speciei elfilor care luptă împotriva unei ameninţări din partea orcilor. în film pot fi văzuţi şi Orlando Bloom, Ian McKellen, Martin Freeman şi Benedict Cumberbatch.

The Hobbit: The Desolation of Smaug va avea premiera oficială în Los Angeles, pe 2 decembrie, şi va fi lansat în România pe data de 13 decembrie. Filmul va putea fi vizionat atât în varianta de 24 cadre pe secundă, cât şi 48 cadre pe secundă, seria Hobbitul fiind prima din lume care a utilizat această tehnologie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cel-mai-scump-film-din-2013-vine-in-decembrie-in-cinematografele-din-romania-11704549
11704549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.