Ce vedem la cinema: "Love Building" (GALERIE FOTO, VIDEO)

Postat la 24 august 2013 177 afişări

După ce a regizat opt scurtmetraje şi trei filme de mediu metraj, cu care a participat la peste 50 de festivaluri de film, Iulia Rugină ("Sink", "Captivi de Crăciun", "Vineri în jur de 11", "Bună, Cristina! Pa, Cristina!") debutează pe marile cu "Love Building", o comedie care va putea fi urmărită în premieră din 13 septembrie, în cinematografele din toată ţara.

Cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale, care semnează genericul filmului şi în calitate de producători, "Love Building" este cel mai ambiţios proiect al şcolii Actoriedefilm.ro. O producţie cinematografică independentă, realizată doar cu sprijin financiar privat, comedia "Love Building" a fost prezentată până în momentul de faţă în competiţia Festivalului International de Film B’EST şi în secţiunea Zilele Filmului Românesc, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF 2013), obţinând Premiul Publicului şi Menţiunea Specială a Juriului la Festivalul B-EST.

Alături de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, în Love Building interpretează şi 31 de actori aflaţi la debut, absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro, scenariul comediei fiind semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină. Imaginea filmului este semnată de Marius Iacob, Laura Lăzărescu fiind responsabilă de sunetul comediei Love Building, în timp ce de scenografie s-a ocupat Andrada Chiriac.

Din 13 septembrie, Love Building va putea fi vizionat în cinematografele din toată ţara, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Ce vedem la cinema: "Love Building" (GALERIE FOTO)

Acţiunea filmului "Love Building" este plasată într-o tabără menită să “repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste. Pe parcursul a 7 zile, participanţii trec prin diverse etape ale reparării relaţiilor lor.  Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către "şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi", se ridică o singură întrebare: "Poţi să repari dragostea în 7 zile?".

Despre debutul său în regia de lungmetraj, Iulia Rugină consideră că "Love Building" "e doar un film simplu, cald, sincer care vorbeşte despre lucruri pe care le-am trăit cu toţii şi pe care o să le tot trăim cât o să existe universul. E genul de film care ar putea să te facă să râzi, să plângi, să ai gol în stomac şi un zâmbet amar pe buze când se termină. Cam ca o relaţie...".

Ce vedem la cinema: "Love Building" (VIDEO)

Filmările pentru "Love Building" au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic Laguna Verde.

Iulia Rugină a studiat regia de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică între 2002 si 2006. În 2011 a finalizat un master în regie în cadrul aceleiași universități. A regizat 8 scurt metraje şi 3 filme de mediu metraj, pentru majoritatea dintre ele fiind şi coscenarist. Filmele sale au fost proiectate în cadrul a peste 50 de festivaluri şi evenimente legate de film din 13 ţări.

După ce în 2001 au fost protagoniştii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, "Marfa şi banii", Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în faţa camerei de filmare. Este pentru prima dată cand cei doi adoptă statutul de producători ai unui film, alături de Dorian Boguţă, în cadrul şcolii Actoriedefilm.ro,  pe care cei trei au fondat-o. "M-am bucurat mult de reîntâlnirea pe platourile de filmare, după mulţi ani, cu prietenul meu Dragoş Bucur. Nu mai filmasem împreună de mai bine de 10 ani, de pe când jucam în "Marfa şi banii" al lui Cristi Puiu, un film care ne-a  lansat ca actori şi ne-a împrietenit", declară Alexandru Papadopol.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/ce-vedem-la-cinema-love-building-galerie-foto-video-11256993
11256993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.