Enciclopedie pentru tineri

Postat la 16 martie 2006 1 afişăre

Un adevarat regal de imagini si de comentarii succinte privind istoria cartii si a literaturii ne ofera editura RAO in aceasta enciclopedie Larousse, destinata, potrivit inscriptiei de pe coperta, tinerilor.

  • Enciclopedie pentru tineri

Un adevarat regal de imagini si de comentarii succinte privind istoria cartii si a literaturii ne ofera editura RAO in aceasta enciclopedie Larousse, destinata, potrivit inscriptiei de pe coperta, tinerilor. Ceea ce nu inseamna ca este puerila, facila in clasificari si in sinteze, sau expediata, in planul general al informatiei. Poate, prin urmare, sa fie un subiect de delectare si pentru adulti, iar pentru aceia care ar stramba din nas va constitui, cu siguranta, o sugestie fericita de cadou. Lucrarea este structurata in trei capitole - literaturile antice, marii clasici si timpurile moderne, si beneficiaza, pentru fiecare segment, de adnotari terminologice utile (ce este un roman, ce este o epopee, ce reprezinta evangheliile, ce este un vodevil, ce inseamna marivodaj, care este sensul "spleen-ului" in lirica poetilor blestemati etc.), incursiuni etimologice,  precizari sumare de teorie a literaturii. Sunt integrate, in ansamblul celui din urma capitol, comentarii pline de interes despre asa-zisele genuri de frontiera: literatura SF si benzile desenate. 

Aventura cartii, RAO, Bucuresti, 2004  

  • Business Blues

Acest amuzant si plin de intelepciune manual de supravietuire la birou este scris de un talentat expert al vietii in intreprindere, francezul Pierre Blanc-Sahnoun, jurnalist care isi delecteaza saptamanal cititorii fideli cu cronici ce apar in paginile celor mai prestigioase ziare si reviste din Hexagon. "Performantele din intreprinderi," spune autorul, "se construiesc pe umerii nostri, pe inimile noastre, pe coloanele noastre vertebrale epuizate. Noi suntem sarea economiei, conducem echipe de mii de oameni, ziarele ne ridica, uneori, in slavi performantele. Unde ne este, insa, libertatea? Nu suntem noi oare precum gladiatorii, gata sa invingem sau sa murim?" Cartea este un tezaur de sfaturi practice privind gestionarea reusitei profesionale a managerilor dar si a angajatilor, un ghid care dezvaluie surazand strategiile de dezvoltare a carierei si de pastrare, in acelasi timp, a echilibrului vietii personale.

Pierre Blanc-Sahnoun, Business Blues, Manuel de survie  au bureau, Editions d’Organisation, Paris, 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Enciclopedie pentru tineri
/arta-si-societate/enciclopedie-pentru-tineri-978115
978115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.