Doi ani de la moartea lui Michael Jackson (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 iunie 2011 25 afişări

La doi ani de la moartea muzicianului Michael Jackson, atat fanii, cat si industria de showbiz au ramas la fel de fidele memoriei sale: expozitii, licitatii, pelerinaje ale fanilor au marcat din plin stirile din ultimele zile.

Fanii veniti in pelerinaj la cimitirul Forest Lawn de langa Los Angeles, unde este inmormantat Michael, au recompus scenariul din videoclipul "Cry", asezati intr-un cerc imens in fata intrarii la cripta Holly Terrace, tinandu-se de maini si cantand sau tinand momente de reculegere. Fanii au venit in pelerinaj cu flori, baloane, jucarii si scrisori pe care le-au depus in fata criptei.

Muzeul Grammy din Los Angeles a deschis sambata o expozitie dedicata lui Michael Jackson, cu obiecte vestimentare celebre ale acestuia, de la doua dintre manusile albe cu paiete si pana la costume de scena, schite de costume, partitura de la"We Are The World" si diverse obiecte de colectie.

Duminica are loc si licitatia casei Julien din Los Angeles, in care va fi vanduta jacheta rosu cu negru purtata de Michael Jackson in clipul "Thriller", cu un pret estimat de adjudecare de cel putin 200.000 de dolari. O parte dintre venituri vor fi donate rezervatiei Shambala Preserve din sudul Californiei, unde sunt adapostiti tigrii bengali ai cantaretului de cand acesta a parasit Neverland, in 2006. Jacheta a fost pana acum in posesia designerilor vestimentari Dennis Tompkins si Michael Bush, carora Jackson le-a incredintat-o.

La aceeasi licitatie se vand manusa purtata de Michael Jackson la festivitatea American Music Awards din 1984 si peruca purtata la conferinta de presa de la Londra din 2009 cand cantaretul si-a anuntat turneul "This Is It", care n-a mai avut loc.

In cei doi ani care au trecut de la moartea lui Michael Jackson, administratorii averii sale au reusit sa realizeze din vanzarile de muzica, obiecte promotionale si drepturi de folosire a imaginii muzicianului profituri peste 310 de milioane de dolari, cu care au platit o parte din datoria lui Jackson, estimata la peste 400 de milioane de dolari la momentul mortii lui, conform unor documente prezentate in justitie si consultate de Reuters in luna februarie 2011. O alta parte din profiturile obtinute au fost folosite la intretinerea familiei lui Jackson, in primul rand a mamei si a copiilor lui, precum si la anumite actiuni caritabile.

Anul trecut, Billboard estima incasarile brute de pe urma mostenirii lui Michael Jackson la peste un miliard de dolari, din care vanzarile de muzica adusesera 429 de milioane, drepturile de difuzare la TV si la cinema 392 de milioane, iar contractele de licenta, inregistrari, folosire a imaginii si catalogul de muzica inca 196 de milioane:

Acum, aceste venituri includ si sumele obtinute din vanzarea jocului "Michael Jackson: The Experience", produs de Ubisoft, din care din aprilie pana acum s-au vandut peste 3 milioane de copii, precum si veniturile aduse intre timp de catalogul Sony/ATV, care include titluri semnate de o serie larga de muzicieni, de la Elvis Presley la Lady Gaga. De asemenea, veniturile colectate in ultimul an includ si vanzarile albumului "Michael", care a ajuns in fruntea topurilor de specialitate, scrie The Hollywood Reporter.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, din cauza unei intoxicatii cu propofol. Medicul Conrad Murray, care l-a tratat pe muzician in ultimele ore de viata si i-a administrat propofolul, este acuzat de ucidere involuntara, iar procesul sau urmeaza sa inceapa in septembrie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/doi-ani-de-la-moartea-lui-michael-jackson-video-8390512
8390512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.