Cum să vinzi aşa ceva? (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 iulie 2012 80 afişări

Vânzarea recentă a tabloului "The Lock" de John Constable pentru o sumă record de 22,4 milioane de lire sterline, la casa Christie's din Londra, a avut loc în contextul unui veritabil scandal în nobila familie a proprietarilor.

Înainte de licitaţia la care s-a obţinut suma record, pictura aparţinuse baroanei spaniole Carmen Thyssen-Bornemisza (foto), fiind cumpărată de soţul acesteia în 1990 la un preţ considerat la acea vreme drept cel mai mare plătit vreodată pentru o lucrare a unui artist britanic. Înstrăinarea tabloului din colecţia de artă a baroanei, decizie motivată de aceasta prin problemele cauzate de criza economică, a fost criticată însă de fiica sa vitregă, Francesca von Habsburg, care a spus că baroana Thyssen-Bornemisza nu o duce nici pe departe atât de rău pe cât afirmă şi că tatăl ei, răposatul baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza, pasionat colecţionar de artă, nu ar fi fost în veci de acord cu vânzarea.

Un alt protest a venit din partea lui Sir Norman Rosenthal, care, pentru a-şi arăta nemulţumirea pentru faptul că pictura a ajuns în mâinile unui colecţionar privat care nu are nicio obligaţie să o expună, şi-a dat demisia din conducerea muzeului de artă Thyssen-Bornemisza din Madrid, ce adăposteşte o colecţie de picturi donate de baron înaintea morţii sale.

Tabloul "The Lock":

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-sa-vinzi-asa-ceva-foto-9863137
9863137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.