Cum pot micile galerii de artă să supravieţuiască

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 iulie 2017 144 afişări

Ca să poată supravieţui şi creşte în linişte, galeriile mici de artă aleg să nu meargă acolo unde se duc rivalele mai mari, în metropole ca Londra, New York, Hong ori zone bune din acestea, scrie Financial Times.

Cum pot micile galerii de artă să supravieţuiască

Americanca Maureen Paley, de exemplu, proprietara unei galerii de artă în Bethnal Green, la Londra, şi-a mai deschis una la Hove, în apropiere de Brighton, pe coasta de sud a Angliei, atrasă de frumuseţea locului şi a spaţiului găsit. 

Comerciantul londonez de artă Thomas Dane şi-a deschis galerie la Napoli, într-un palat de secol XIX cu o terasă cu vedere la Vezuviu şi insula Capri, pentru expoziţii şi pentru a oferi spaţii de creaţie mai deosebite şi mai interesante artiştilor. Alţi comercianţi de artă abandonează galeria stabilă, preferând expoziţii improvizate şi proiecte la care colaborează cu alţi colegi din domeniu, alături de care participă şi la târguri de artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
galerii,
supravietuire,
crestere,
londra,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.