Cu norocul nu-i de glumit

Postat la 06 iunie 2006 1 afişăre

In 1999 aparea "Payback" ("Dupa fapta si rasplata"), unul dintre cele mai destepte filme de actiune facute vreodata. Dupa un roman al aceluiasi Donald E. Westlake, filmul regizat de Brian Helgeland - cu Mel Gibson in rolul principal - avea suficiente rasturnari de situatie ca sa-si tina spectatorul atent pana la ultima scena.

In 1999 aparea "Payback" ("Dupa fapta si rasplata"), unul dintre cele mai destepte filme de actiune facute vreodata. Dupa un roman al aceluiasi Donald E. Westlake, filmul regizat de Brian Helgeland - cu Mel Gibson in rolul principal - avea suficiente rasturnari de situatie ca sa-si tina spectatorul atent pana la ultima scena. Acelasi lucru il reuseste si "Lucky Number Slevin", regizat de scotianul Paul McGuigan ("Wicker Park"), un thriller condimentat cu o multime de staruri si o poveste atat de incurcata incat cinematografele ar trebui sa includa cel putin o cafea in pretul biletului.

 

Cand Slevin (Josh Hartnett) ajunge in apartamentul unui prieten din New York, peste el dau navala doi gangsteri care-i spun ca-i datoreaza bani sefului lor. Slevin nu reuseste sa-i convinga ca nu el este cel pe care-l vor, asa ca ajunge sa dea ochii cu Seful (Morgan Freeman), care-i spune ca trebuie sa-l ucida pe fiul rivalului sau, Rabinul (Ben Kingsley), in contul datoriei. Slevin e prins astfel intr-o intriga in care nimic nu e ceea ce pare a fi, intriga complicata de aparitiile unui ucigas platit (un Bruce Willis cu aceeasi privire rece-amuzata) si al prietenei lui Slevin, Lindsey (o Lucy Liu care depaseste pentru prima oara genul de actrita-scorpie cu care ne-a obisnuit dupa "Ally McBeal", "Payback" si "Kill Bill").

 

Criticat de presa americana pentru intortocherile scenariului (Jason Smilovic) si pentru faptul ca fura prea mult din filme de-acum clasice precum "Out of Sight" al lui Soderbergh sau "Pulp Fiction" al lui Tarantino, "Lucky Number Slevin" are cateva mari avantaje: arata excelent (actori, decoruri), este bine jucat (inclusiv Josh Hartnett) si se bucura de un soundtrack inspirat, perfect potrivit cu replicile acide si ritmul rapid al filmului. De vazut, dar numai dupa ce ati sters din memorie sursele de inspiratie ale regizorului si scenaristului.

 

LUCKY NUMBER SLEVIN/SLEVIN: NEVINOVAT CU GHINION

R: PAUL MCGUIGAN CU: JOSH HARTNETT, BRUCE WILLIS, MORGAN FREEMAN, BEN KINGSLEY, LUCY LIU DIN 16.06.2006

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cu norocul nu-i de glumit
/arta-si-societate/cu-norocul-nu-i-de-glumit-1006094
1006094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.