Cu cartile pe fata

Postat la 18 octombrie 2005 1 afişăre

Daca numele jocului n-ar fi avut rezonante familiare, nu l-am fi bagat de seama - se numeste "Stacked with Daniel Negreanu". Canadian de origine romana aflat in topul jucatorilor de poker, Daniel Negreanu a fost desemnat drept 2004 CardPlayer of the Year.

Daca numele jocului n-ar fi avut rezonante familiare, nu l-am fi bagat de seama - se numeste "Stacked with Daniel Negreanu". Canadian de origine romana aflat in topul jucatorilor de poker, Daniel Negreanu a fost desemnat drept 2004 CardPlayer of the Year.

 

"Stacked with Daniel Negreanu" va fi in intregime 3D si urmeaza sa apara atat pentru PC cat si in variante destinate principalelor console de jocuri - Xbox, PlayStation Pportable si PlayStation 2. Producatorii, Myelin Media Inc., spun ca AI-ul (inteligenta artificiala, componenta software care gestioneaza replica masinii la actiunile umane) va fi suficient de inteligent pentru a invata stilul jucatorului, a-i identifica slabiciunile si pentru a-si adapta stilul de joc la cel al partenerului uman.

 

Rolul lui Daniel Negreanu in joc este de a familiariza jucatorul, prin intermediul unor secvente video si audio, cu modul de joc si cu stategiile de urmat (inclusiv pentru jocul la cacealma), dar si de a oferi acestuia, in masura in care a dobandit suficienta experienta, un partener cu greutate.

 

Negreanu nu este singurul profesionist care apare in joc, facand echipa cu Evelyn Ng, Eric Lindgren, Jennifer Harman, David Williams, Josh Arien si Carlos Mortenson.

 

In "Stacked" jucatorul poate opta pentru o cariera in lumea pokerului, dar poate opta si pentru partide multiplayer sau on-line (in acest ultim caz profesionistii pixelizati in joc promit sa participe la cat de multe partide pot). Versiunea de poker din "Stacked" este Holdem, cu variantele no limit, limit, pot limit.

 

"Stacked" beneficiaza si de sprijinul canalului de televiziune MTV, cu care publisherul Myelin Media a incheiat in vara acestui an o alianta.

 

Folosirea unor nume cu greutate dintr-un sport sau o disciplina pentru promovarea unui joc nu este o noutate, existand deja pe piata simulatoare de genul Tiger Woods PGA Tour (golf), Richard Burns Rally (auto), Colin McRae Rally (auto) sau Tony Hawk Underground (skating).

 

Daniel Negreanu, poreclit Kid Poker, crede ca a avea propriul joc video este cool. Este nascut in 1974, in Canada, din parinti emigranti romani si a castigat din poker zece milioane de dolari. La 23 de ani a castigat primul turneu mondial, iar in 2004 a fost desemnat jucatorul anului. Un site american de specialitate speculeaza originea romana a lui Negreanu, asemanandu-l cu Dracula, cu deosebirea ca Daniel este insetat de banii oponentilor si nu de sangele lor. Ca si sangele, si banii circula: Negreanu recunoaste ca a pierdut intr-o zi 420.000 de dolari. Dar cu o zi inainte castigase 480.000 de dolari.

 

Si-a romantat putin biografia, vorbind pe site-ul sau de castigul de un dolar pe saptamana al tatalui din Romania si de faptul ca mama sa, in copilarie, fura oua de la vecini pentru a-si hrani familia. In Canada tatal sau a vandut dulciuri si spera ca fiul sau sa devina doctor sau avocat. Daniel a inceput sa joace poker de tanar, de la 15 ani, cu toate ca initial a fost atras de biliard. La 18 ani era deja cunoscut in Toronto ca jucator profesionist, aceasta si in conditiile in care singurele sale apropieri de modul traditional de munca a restului omenirii au fost o zi de lucru ca telemarketer si o luna intreaga lucrata la un fast-food Subway. La varsta legala, adica la 21 de ani, pleaca la Las Vegas, unde nu are prea mare succes. Opt luni face naveta Toronto - Las Vegas, pierzand in SUA ceea ce castiga in Canada, imbunatatindu-si, in acelasi timp, stilul de joc. In cele din urma castiga suficienta experienta pentru a deveni castigator si in Las Vegas, nu fara a se resimti pe plan social: "Simteam ca nu pot sustine o conversatie normala daca nu aceasta nu implica o miza, o majorare a acesteia, un filaj al cartilor", marturisea Negreanu recent unei publicatii canadiene.

 

De unde dexteritatea sa? In copilarie era pasionat de numere si de calculul probabilitatilor, de unde si numeroasele caiete pline de statistici din jocurile video. Mai inspre maturitate a inceput sa "citeasca" oamenii: "Obisnuiam sa merg la Mall si incercam sa imi imaginez povestile oamenilor pe care ii intalneam. Vedeam un tip si o tipa si incercam sa imi imaginez relatia lor. Surprindeam o privire si stiam ca ea nu-l place foarte mult pe el. Am capatat puterea de a cunoaste oamenii dupa modul in care merg, se imbraca sau arata".

 

Abilitatile sale se regasesc in modul sau de a juca, definindu-si stilul drept cameleonic. "Ma joc cu mintea oponentilor, imi place razboiul psihologic. Nu ma tem de ceea ce arat oamenilor, pentru ca stiu ce arat si stiu cum sa folosesc aceasta impotriva lor", explica el. Spune ca nu se teme de adversarii care poarta ochelari de soare pentru a-si masca reactiile, cred ca acestia sunt mai expresivi - spun mai multe decat restul prin limbajul trupului.

 

Anul trecut a castigat din turnee patru milioane de dolari. Cum cheltuie? "Dupa ce am luat 1,8 milioane de dolari la Five Diamond Classic, mi-am facut de cap, am cumparat sase console Xbox si doua CD-uri. Am cheltuit vreo 500 de dolari". Dar are mai mult de atat - conduce, de exemplu un Lexus SC 430 decapotabil. Are pe masa un iPod si castile pe urechi (cateodata si in timpul jocului), dar playlist-ul sau contine de cele mai multe ori sunetul oceanului sau ciripit de pasarele, care il deconecteaza. Dar asculta si rap cu Missy Elliott.

 

Si foloseste vitamine-poker. Este vorba de un produs nou, pe care i l-a recomandat cineva din industria curselor de masini. Contine compusi care blocheaza adrenalina si mentin consumatorul relaxat, dar alert. "Ca jucator de poker, in special in turneele lungi, cheia este sa iti controlezi adrenalina".

 

Intrebat ce ar vrea sa schimbe in lumea pocherului, Daniel Negreanu a raspuns: "Imaginea negativa. Mi-ar face mare placere ca societatea sa vada in jocul de poker o profesie sanatoasa. Lasand la o parte <merele stricate>, pokerul sa fie acceptat de societate".

 

Abilitatea lui Negreanu de a ramane imperturbabil l-a apropiat de lumea filmului: s-a <auto-interpretat> in filmul "Lucky You", regizat de Curtis Hanson, ce urmeaza sa apara anul viitor, si a aparut deja in serialele "Beyond the Felt", "Tilt" si "Late Night Poker", la televiziune. Si a jucat poker cu prietenul sau Toby Maguire, cu Leonardo di Caprio si cu Ben Affleck. "Ben imi datoreaza 2.500 de dolari. Sunt sigur ca o sa-mi dea banii candva".

 

Crede ca jucatorii de poker se aseamana cu starurile rock, care incearca cu ardoare sa ajunga in top si sa se mentina cat mai mult, dar ca cei mai multi sunt meniti sa se prabuseasca. "Adevarul este ca majoritatea jucatorilor profesionisti sunt depresivi, sunt prabusiti. Nu au bani, au numai chibiti". Se relaxeaza jucand golf si are un chihuahua pe nume Mushu. Motto-ul lui Negreanu, in viata si in joc: "Nu fa nimic prostesc".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cu cartile pe fata
/arta-si-societate/cu-cartile-pe-fata-1004821
1004821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.