Cronica pictată a unui New York care dispare (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 noiembrie 2014 75 afişări

Emigrată din Viena la New York din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, o artistă s-a specializat în imortalizarea unor părţi de oraş care vor dispărea, scrie New York Times.

Acum în vârstă de 85 de ani, Hedy Pagremanski a ajuns să picteze peisaje urbane din întâmplare, după ce încercarea de a câştiga un ban făcând portretele oamenilor care treceau prin Long Island a dat greş, iar artista s-a hotărât să se ducă să picteze ce-i place.

Nu peste multă vreme, lucrările sale au ajuns să fie cumpărate de magazine importante din zonele unde picta, ba chiar şi de grupul financiar Goldman Sachs. De când şi-a descoperit pasiunea pentru imortalizarea locurilor ce vor dispărea, artista a realizat mai bine de optzeci de picturi, cu şevaletul instalat pe stradă, printre trecători.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
new york,
tablouri,
arta,
urban,
pictura,
hedy pagremanski
/arta-si-societate/cronica-pictata-a-unui-new-york-care-dispare-galerie-foto-13515558
13515558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.