Cele mai frumoase desene stradale 3D (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 aprilie 2011 1406 afişări

Artistii 3D ridica la un nivel cu totul nou clasicele desene cu creta pe asfalt: stiinta de a crea iluzii optice poate crea aparenta unui crater vulcanic, a unei mari agitate sau a unei falii tectonice in plina strada sau, dupa caz, in mijlocul unui club ori al unui magazin.

In multe cazuri este vorba de reclame stradale sau in malluri, in folosul unor companii sau organizatii caritabile ori pentru promovarea unor cauze, in alte cazuri e vorba de arta pentru arta, respectiv pentru estetica orasului. Unii isi decoreaza barurile, restaurantele si magazinele cu astfel de desene, pentru a atrage clienti. Vizitatorii unui club pot ajunge astfel pe marginea unei prapastii, iar pasnicii trecatori pe o strada din Slovenia se trezesc ca plonjeaza intr-o pestera.

GALERIE FOTO - CELE MAI FRUMOASE DESENE 3D PE ASFALT

Site-ul Oddee.com prezinta, intre altele, o astfel de creatie a artistului german Edgar Mueller, unul dintre cei mai cunoscuti pictori stradali 3D - o pestera care se casca pe o strada din orasul Ptuj, Slovenia. Mueller a spus ca e greu de descris modul cum lucreaza, precizand insa ca lucrarile lui, denumite si desene anamorfice, au cel mai mare impact vizual doar vazute dintr-un punct anume, "unde toate verticalele pe care le vedeti, cum sunt copacii sau semafoarele, se intalnesc. Daca va uitati in jur si luati ca reper aceste verticale, toate prelungirile lor se intalnesc undeva la picioarele voastre, sau sub voi daca sunteti asezati. In timp ce desenez, trebuie sa ma intorc mereu la acel punct, ca sa verific daca respect unghiul corect".

Daca picturile tridimensionale in aer liber nu sunt protejate cu folie de plastic, exista riscul ca si cateva picaturi de ploaie sa distruga o opera la care artistul a muncit cateva zile, afirma Mueller. Cele mai norocoase sunt cele de la competitiile de arta stradala, care de obicei sunt protejate cu corturi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cele-mai-frumoase-desene-stradale-3d-galerie-foto-8209317
8209317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.