Ce înseamnă un bust de milioane

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 ianuarie 2013 62 afişări

Dacă despre Caligula umblă vorba că şi-a făcut calcul demnitar cât a fost împărat, despre tatăl său, generalul Germanicus, se poate spune că stârneşte interesul colecţionarilor de artă, dispuşi să plătească sume considerabile pentru a avea în colecţie o statuie a lui.

O dovedeşte o licitaţie recentă de la Sotheby's, unde un bust din marmură al lui Germanicus a fost cumpărat de un colecţionar particular pentru suma de 8,2 milioane de dolari.

Bustul, achiziţionat în 1799 la Roma de către Lordul Elgin, cel rămas în istorie pentru colecţia de sculpturi de marmură luate din Partenonul din Atena şi ajunse ulterior la British Museum, nu a mai fost scos la vânzare până la recenta licitaţie la care a fost adjudecat de un colecţionar.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ce-inseamna-un-bust-de-milioane-10429721
10429721
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.