Atentie ce gasiti in gunoi. Cum se castiga si cum se pierde o avere

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 03 iulie 2011 34 afişări

O pictura care ar fi trebuit sa le aduca proprietarilor ei cel putin 165.000 de euro de pe urma unei licitatii la New York face obiectul unei lupte in justitie de doi ani de zile.

Tabloul din 1885, o acuarela semnata de un important artist american, Winslow Homer, intitulata "Copii sub un palmier", a fost gasit de catre un pescar si de fiica sa la marginea unei gropi de gunoi din Irlanda in anii '80 si a fost pus in vanzare la casa de licitatii Sotheby's in 2009, dupa ce noii proprietari au aflat ca e valoros, relateaza The Independent.

Vanzarea a fost ulterior blocata de o familie care sustine ca i-ar apartine si ca i-a fost furat de mult. Numai ca familia respectiva nu a depus nicio plangere la politie la momentul disparitiei tabloului, astfel incat avocatii Selinei Varney, fiica pescarului, sustin ca pictura ar apartine de drept gasitorilor, de unde si disputa in justitie.

Pictura ii reprezinta pe cei trei copii ai lui Sir Henry Arthur Blake, un administrator colonial britanic care a trait in Bahamas in a doua parte a secolului al XIX-lea. Familia Blake s-a retras ulterior in County Cork, Irlanda, aducand acuarela cu ei, iar stra-stranepotul lui Blake este in prezent cel care revendica proprietatea asupra lucrarii. El nu poate explica insa nici cum a ajuns lucrarea la gunoi si nici de ce familia lui n-a depus niciodata vreo plangere privind furtul de care vorbeste acum.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/atentie-ce-gasiti-in-gunoi-cum-se-castiga-si-cum-se-pierde-o-avere-8431929
8431929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.