Artiştii exotici se vând din ce în ce mai bine (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iulie 2013 156 afişări

Creşterea numărului de ţări de unde provin cei ce participă la licitaţiile de artă contemporană înseamnă nu numai o concurenţă mai mare pentru lucrări, ci şi o mai mare diversitate geografică în materie de artişti ale căror opere fac obiectul licitaţiilor, după cum constată casele importante din domeniu, ca Sotheby's sau Christie's.

Artiştii exotici se vând din ce în ce mai bine (FOTO)

Chiar dacă în continuare cele mai mari preţuri se plătesc pentru lucrări ale artiştilor vest-europeni sau americani, artişti din alte zone ale lumii se vând din ce în ce mai bine, remarcă The Telegraph. Unul dintre aceştia ar fi iranianul Ali Banisadr, care la prima participare la o licitaţie în Vest a vândut o lucrare cu de patru ori suma estimată. Estimată iniţial la 40.000 de lire, lucrarea a fost cupărată de un colecţionar privat pentru 218.000 de lire.

Ali Banisadr: "In the Name Of" (2008)

Alte exemple de succes au fost românul Adrian Ghenie, care a urcat de la 121.000 de lire la 218.500 recent, ori egipteanca Ghada Amer, deţinătoarea recordului de preţ pentru o lucrare aparţinându-i unui artist din Egipt - 146.500 de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/artistii-exotici-se-vand-din-ce-in-ce-mai-bine-foto-11120775
11120775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.