Arca lui Pi

Postat la 31 ianuarie 2006 1 afişăre

Piscine Molitor Patel (Pi) este numele eroului unui roman nastrusnic care a castigat, in 2002, Booker Prize. "Viata lui Pi" il are ca autor pe Yann Martel, autor de limba engleza (!) din Québec, al treilea canadian - dupa Margaret Atwood si Michael Ondaatje - incununat cu laurii Booker.

Piscine Molitor Patel (Pi) este numele eroului unui roman nastrusnic care a castigat, in 2002, Booker Prize. "Viata lui Pi" il are ca autor pe Yann Martel, autor de limba engleza (!) din Québec, al treilea canadian - dupa Margaret Atwood si Michael Ondaatje - incununat cu laurii Booker. Actiunea primului capitol al romanului se petrece la sfarsitul anilor 1970 si istoriseste copilaria lui Piscine, un indian din regiunea Pondicherry. De religie hindusa, micutul descopera de mic misterele si intelepciunea crestinismului, apoi pe ale islamului. Intre cele doua biserici isi imparte constiincios si simultan devotiunea. Dar Pi isi petrece cea mai mare parte a vietii alaturi de animalele din gradina zoologica pe care le ingrijeste tatal sau. Echilibrul adolescentei lui prinde sa se deterioreze cand gradina zoo trebuie vanduta. Animalele sunt imprastiate, iar cele ramase sunt imbarcate intr-un cargou japonez cu destinatia Canada, unde familia lui Pi vrea sa emigreze.   

Yann Martel, Viata lui Pi, Editura Humanitas, Bucuresti, 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arca lui Pi
/arta-si-societate/arca-lui-pi-977091
977091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.