Angela Gheorghiu sau muzica la superlativ în România

Postat la 22 noiembrie 2011 47 afişări

A onorat România pe celebre scene internaţionale. A cântat pentru preşedintele american Barack Obama şi soţia lui, Michelle Obama, în cadrul unei gale la Casa Albă.

A cântat la redeschiderea Teatrului Balşoi din Moscova, pentru preşedintele rus Dmitri Medvedev şi invitaţii lui. Nu în ultimul rând a fost invitata specială a cântăreţului Sting la un concert privat pe care acesta l-a susţinut, pe 9 noiembrie, la New York, după care a fost oaspete de onoare la un spectacol susţinut de actorul Hugh Jackman pe Broadway. Săptămâna viitoare Angela Gheorghiu va veni în România pentru două evenimente la care publicul poate să o întâlnească pe celebra soprană.

Angela Gheorghiu va fi prezentă pe 28 noiembrie, la Opera Naţională Bucureşti, unde va fi transmis înregistrat spectacolul "Tosca", o producţie a Royal Opera House (Covent Garden), în care soprana română interpretează rolul principal.

Pe de altă parte, Angela Gheorghiu va veni în România şi pentru a-şi lansa la Bucureşti albumul "Homage to Maria Callas", o colecţie de arii din creaţii foarte cunoscute, inspirată de cariera şi înregistrările Mariei Callas, considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea. Repertoriul CD-ului include arii de care Angela Gheorghiu este puternic legată emoţional din opere precum "La Boheme/Boema", "Faust", "I Pagliacci", "Il Pirata", "Samson et Delilah/Samson şi Delila", "La Wally", "Carmen", "Andrea Chenier", "Le Cid/Cidul", "Me...dea", "Adriana Lecouvreur" şi "La Traviata/Traviata", se arată pe site-ul sopranei. CD-ul a fost lansat pe 7 noiembrie de EMI Classics. În ariile de pe "Homage to Maria Callas" Angela Gheorghiu este acompaniată de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato, în timp ce în "La Traviata", soprana îl are alături pe tenorul James Valenti.

de Mădălina Cerban

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/angela-gheorghiu-sau-muzica-la-superlativ-in-romania-8994544
8994544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.