Amorul: timp de folosinta

Postat la 14 martie 2006 1 afişăre

Specialist in marketing si publicitate, Beigbeder incepe, la numai 24 de ani, o prodigioasa activitate. Cronicar si moderator TV, critic si, nu in ultimul rand, scriitor, Frédo este polivalent profesional asa cum, in alt plan, este (sau se afirma) omnisexual.

  • AMORUL: TIMP DE FOLOSINTA

Specialist in marketing si publicitate, Beigbeder incepe, la numai 24 de ani, o prodigioasa activitate. Cronicar si moderator TV, critic si, nu in ultimul rand, scriitor, Frédo este polivalent profesional asa cum, in alt plan, este (sau se afirma) omnisexual. Partea cea mai solida si mai specifica a operei sale de scriitor este trilogia Marronier care, potrivit propriilor vorbe ale protagonistului, poate fi rezumata dezarmant de simplu: "in primul volum ma indragosteam, in al doilea ma insuram, in al treilea divortam si ma insuram din nou".

Dovada stiintifica potrivit careia dragostea are un timp biochimic de evolutie si disolutie inconturnabil - trei ani - este tema pe care autorul o intoarce pe toate partile si careia ii aspira toata vlaga. Satul pana la greata de Anne, splendida lui consoarta, Marc se indragosteste de Alice cea cu picioare lungi, pe care nu o poate avea din pricina ca este casatorita. Divorteaza de Anne si reuseste, dupa penibile tribulatii, s-o divorteze si pe Alice, cu care se casatoreste. 

Frédéric Beigbeder, Dragostea dureaza trei ani,  Editura Pandora M, Targoviste, 2005 


  • DRAGONII CRIMEI


Volumul lui Posner dezvaluie amploarea pe care a capatat-o imperiul subteran al Triadelor si controlul pe care acestea il detin asupra pietei internationale de heroina. Studiul reprezinta rezultatul  unor investigatii jurnalistice care au durat aproape doi ani, timp in care Posner a vizitat aproape toate galantarele si laboratoarele drogului din Asia.

Dupa publicarea acestui document acuzator, FBI-ul a trebuit sa admita faptul ca sindicatele chinezesti ale crimei au ajuns sa detina controlul a circa 80% din piata de heroina americana. Un adevarat best-seller, tradus in 12 limbi, volumul este unul dintre cele mai palpitante si convingatoare ale unui autor care s-a ocupat, de-a lungul timpului, de subiecte arzatoare si neelucidate precum: biografia lui Mengele, asasinarea lui Kennedy, cea a lui Martin Luther King sau momentul 11 septembrie 2001.

Gerlad L. Posner, Triadele chinezesti,  Editura Allfa, Bucuresti 2004 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Amorul: timp de folosinta
/arta-si-societate/amorul-timp-de-folosinta-977509
977509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.