Finala Europa League - Comerţul este paralizat pe străzile din jurul National Arena

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 mai 2012 56 afişări

Deşi ar părea că barurile, restaurantele şi magazinele din zona stadionului National Arena l-au prins pe Dumnezeu de un picior, nu e deloc aşa.

Viorel Martac, unul dintre proprietarii terasei 37-39 Bistro, situată la intrarea în stadion, spune că finala Europa League nu e un motiv de bucurie. Legea nu le permite comercianţilor să vândă băuturi alcoolice în ziua meciului şi cum 80% dintre fani sunt bărbaţi, e greu de crezut că se vor face bani din apă plată. "Nu avem deloc aşteptări de la meciul de miercuri şi de la niciun meci în general", spune Viorel Martac, amintind că suporterii pot totuşi cumpăra astfel de produse doar de la chioşcurile din incinta stadionului, la preţuri duble faţă de cele practicate în piaţă.

"Comerţul este paralizat pe Bulevardul Basarabia şi strada Maior Coravu de fiecare dată când avem meci", adaugă Martac, care estimează vânzări similare unei zile obişnuite sau chiar mai slabe, cum nici clienţii fără legătură cu meciul nu vor putea consuma alcool în incinta localurilor din zonă. În fapt, comercianţii solicită posibilitatea ca stadionul să poată fi vizitat în regim de promenadă, în afara evenimentelor sportive, pentru a sprijini activităţile comerciale din proximitate.

La un buget mediu de 200 de euro alocat pentru mâncare şi băutură, circa opt milioane de euro se vor cheltui în preajma zilei de 9 mai în Bucureşti de către cei 40.000 de turişti.

Finala Europa League, dintre echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc pe 9 mai pe stadionul National Arena din Bucureşti, la eveniment participând circa 40.000 de turişti străini, potrivit estimărilor agenţiilor de turism.

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/finala-europa-league-comertul-este-paralizat-pe-strazile-din-jurul-national-arena-9594054
9594054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.