Trei investitori de retail străini despre trei lucruri la care se uită în 2024

Autor: Tibi Oprea Postat la 11 aprilie 2024 76 afişări

Au înţeles în ultimul an cât de importante sunt menţinerea investiţiilor şi răbdarea în piaţa de capital şi că investitorii activi pot beneficia de oportunităţi de pe urma comportamentelor iraţionale de pe piaţa bursieră. Ce ar mai putea învăţa trei investitori de retail străini în 2024 şi la ce aspecte sunt atenţi în acest an profund electoral? Am face bine să rămânem vigilenţi, consideră unul dintre ei.

Cristià Calle Mercado:

Născut şi crescut în Spania, Cristià a studiat dreptul şi business management la Madrid, înainte de a călători prin lume pentru a-şi găsi un loc de muncă, stabilindu-se în cele din urmă în Sydney. El şi-a descoperit adevărata pasiune pentru investiţii abia în ultimii ani, după ce dorinţa sa de a studia companiile şi de a citi despre modul în care acestea funcţionează a devenit tot mai evidentă. Cristià foloseşte analiza cantitativă şi calitativă pentru a determina valoarea intrinsecă a unei companii şi a produce propria sa valoare estimată. Dacă nu poate determina singur acest lucru, este simplu: nu investeşte.

Ce a învăţat în 2023:

Menţinerea investiţiilor s-a dovedit, încă o dată, a fi un comportament foarte important pe piaţa bursieră. Poate că titlurile din media abundă în motive pentru a vinde, dar există o mulţime de alte motive pentru a menţine investiţiile, pe care nu le veţi vedea vehiculate de media la fel de des. Comportamentele iraţionale de pe piaţa bursieră generează mari oportunităţi pentru investitorii activi. Acesta este cazul unor companii precum Meta. În 2022, naraţiunea era că Meta pierdea cotă de piaţă în favoarea TikTok şi că îşi irosea banii în Metaverse. Acest lucru a dus la scăderea acţiunilor cu 64% în 2022. La aproximativ un an după aceea, oamenii au uitat de asta, iar acţiunile au crescut cu peste 180%. Dacă puteţi vedea dincolo de zgomotul creat de media, randamentele dvs. pot fi îmbunătăţite remarcabil datorită reacţiilor iraţionale ale pieţei.

Trei lucruri la care se uită în 2024:

Relaţiile dintre SUA şi China

Companii precum NVDIA ar trebui să beneficieze de pe urma îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două superputeri, având în vedere că sunt afectate de interdicţiile de export impuse de SUA. Companiile chinezeşti precum Alibaba ar putea beneficia, de asemenea, de un ecosistem comercial mai bun între cele două ţări.

Ratele dobânzilor şi nivelurile de îndatorare ale ţărilor

Ratele dobânzilor sunt aşteptate să scadă în cursul anului 2024, dar va trebui să urmărim cu atenţie. Dacă acestea continuă să crească sau îşi menţin nivelurile actuale, bugetele naţionale pot fi afectate puternic din cauza plăţilor mai mari ale dobânzilor, afectând negativ pieţele.

Fondurile de investiţii imobiliare

Fondurile de investiţii imobiliare au fost afectate în cursul anului 2023 din cauza dobânzilor mai mari la împrumuturile lor. Dacă ratele dobânzilor scad, vor scădea şi plăţile de dobânzi ale acestora, ceea ce s-ar putea traduce prin dividende mai mari plătite acţionarilor - sau prin mai multe investiţii care să crească.

Zech Zheng:

Este un expert în finanţe din Melbourne, cu experienţă în domeniul bancar de investiţii şi cu mai mult de un deceniu de experienţă în tranzacţionare. Este al şaselea cel mai copiat trader de pe platforma eToro, peste 11.000 de investitori individuali fiind atenţi la mişcările sale de pe piaţă. Cu un masterat în finanţe, o licenţă în contabilitate şi o diplomă în domeniul bancar şi financiar, Zech este, de asemenea, membru al societăţii Mensa, o organizaţie a persoanelor cu IQ ridicat, fiind un mare susţinător al lecturării cărţilor de finanţe de renume şi al utilizării resurselor online credibile.

Ce a învăţat în 2023:

Având ca exemplu achiziţia Twitter de către Elon Musk anul trecut, piaţa de arbitraj de fuziuni pare foarte subevaluată. Pentru context, comercianţii de arbitraj de fuziuni investesc, în esenţă, în rezultatele probabile ale tranzacţiilor între companiile listate la burse. Tranzacţia Microsoft-Activision din octombrie a reprezentat, de asemenea, o oportunitate ratată pentru mulţi din domeniul arbitrajului. În general, SUA au continuat să domine, depăşind restul lumii şi cred că acest lucru va continua şi în 2024.

Trei lucruri la care se uită în 2024:

China şi SUA

Alegerile din SUA vor fi interesante. China încearcă o redresare economică cu un succes limitat, iar o schimbare a preşedintelui SUA ar putea avea un impact masiv asupra actualului impas comercial şi de export dintre cele două ţări. Ratele dobânzilor. La nivel global, oamenii se întreabă dacă şi când vor reduce băncile centrale ratele dobânzilor anul acesta. Piaţa preconizează reduceri de 100 de puncte de bază (1%) în SUA, dar Fed semnalează rate mari pe termen mai lung, ceea ce înseamnă că pieţele vor acţiona probabil cu o anumită prudenţă.

Acţiunile „verzi”

Acţiunile din domeniul energiei regenerabile au fost lovite din cauza percepţiei tot mai mari a investitorilor că este o tehnologie neprofitabilă. Există o fărâmă de speranţă în 2024 pentru investiţiile verzi, care ar putea să se redreseze dacă vor avea loc reduceri semnificative ale ratelor dobânzilor în cursul anului.

Heloise Greeff:

În prezent stabilită în Marea Britanie, Heloise este un inginer pasionat de date şi a obţinut în mod constant rezultate extraordinare în portofoliu datorită utilizării sofisticate a tehnologiei de ultimă oră. Heloise este în mod special pasionată de instrumentele de investiţii bazate pe inteligenţa artificială. Ea crede că IA poate facilita o analiză sofisticată a modelelor financiare care ar putea să nu fie uşor de perceput de investitorii umani sau de instrumentele analitice existente. Acest lucru poate egaliza condiţiile de concurenţă şi poate face ca investiţiile să fie mai accesibile pentru o gamă mai largă de persoane.

 

Ce a învăţat în 2023:

Anul 2023 mi-a reamintit din nou cât de importantă este răbdarea pe pieţele de capital. Este o mantră de lungă durată a mea în materie de investiţii: „răbdare şi disciplină”. Cu un an în urmă, majoritatea prognozelor se aşteptau la o recesiune în 2023, având în vedere înăsprirea agresivă a politicii monetare a Fed. Cu toate acestea, a fost o piaţă foarte agitată. Pentru mine, asumarea şi consecvenţa în ceea ce priveşte deciziile mele de investiţii dă întotdeauna roade.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.