Ana Maria Ciortan, Alpha Bank România: „Diversitatea, viteza de reacţie şi sustenabilitatea vor fi principalele provocări ale liderului anului 30”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 iulie 2023 118 afişări

Ana Maria Ciortan, Alpha Bank România: „Diversitatea, viteza de reacţie şi sustenabilitatea vor fi principalele provocări ale liderului anului 30”

Ana Maria Ciortan are o experienţă de peste 16 ani în domeniul bancar, iar începând cu 2013 coordonează aria creditelor ipotecare oferite clienţilor persoanelor fizice.

VIZIUNE PENTRU VIITOR:

Din poziţia ocupată în prezent coordonează aria creditelor ipotecare oferite clienţilor persoanelor fizice. A făcut parte din echipa Alpha Bank Romania ce a implementat în 2019 primul program de obligaţiuni ipotecare, o premieră pentru sectorul bancar din România, iar începând cu 2020 este implicată în iniţiativa europeană Energy Efficient Mortgage Initiative, pentru a oferi clienţilor Alpha Bank România produse sustenabile, aliniate la standarde europene.

1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?

Rolul exploratorului, pregătit pentru necunoscut, deschis la idei noi şi capabil să îşi schimbe cursul pe măsura ce lumea din jurul lui evoluează. Îmi doresc să îmi antrenez permanent curiozitatea şi să generez, inclusiv la nivelul echipei, energia pentru a face lucruri la viteză maximă.

2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

În contextul unui mediu dominat de digitalizare, tehnologie şi informaţii de procesat, cred că un loc important revine abilităţilor interpersonale de a motiva echipa, de a gestiona momentele de nesiguranţă şi incertitudine, de a transforma orice eşec într-o oportunitate de a deveni mai buni şi de a naviga prin zone gri, de a inspira membrii echipei în a forma viitori lideri, de a genera o cultură de învăţare continuă şi un mediu transparent şi competitiv.

3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

Diversitatea, viteza de reacţie şi sustenabilitatea. Viitorul ne va pune faţă în faţă cu un mix de generaţii şi culturi, cu soluţii tehnice revoluţionare şi cu schimbări climatice din ce în ce mai importante. Toate aceste aspecte vor influenţa orice produs, serviciu sau proces implementat.

4. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri cu avansul tehnologiei?

Cu siguranţă inovaţia va fi una din principalele oportunităţi. Într-o lume în continuă schimbare cu o viteză ameţitoare, accesul la tehnologie ajută la o mai bună înţelegere a nevoilor clienţilor şi a preferinţelor acestora, conducând ulterior la produse, opţiuni sau soluţii personalizate, pentru o experienţă a clientului superioară.

5. Cum vă imaginaţi că va arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?

Pandemia ne-a arătat că modul de lucru, de organizare şi de colaborare cu clienţi interni sau externi se poate schimba „peste noapte”. Şi cred că viitorul va continua să ne surprindă în această privinţă. De la modul de lucru hibrid, la săptămâna de lucru de 4 zile lucrătoare, la program flexibil, adaptat fiecărui angajat, cu focus pe deadline-uri, nu neapărat asupra numărului de ore lucrate, la munca fără frontiere, cred că orice este posibil.

6. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?

Alegerea unui candidat potrivit pentru o anumită poziţie se va baza din ce în ce mai mult pe potenţialul şi aptitudinile acestuia şi mai puţin pe experienţă. Pentru echipa pe care o coordonez, la un viitor coleg aş aprecia creativitatea şi curajul de a pune în aplicare idei noi, “out of the box”, precum şi dorinţa de dezvoltare continuă şi autodepăşire.   

Ana Maria Ciortan, director adjunct, Direcţia Banking Persoane Fizice ALPHA BANK ROMANIA

40 de ani.

Active (2022): 4,3 mld. euro

Profit net 2022: 33 mil. euro

Număr de angajaţi 2022: 1.910



BUSINESS Magazin a lansat de curând anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Ana Maria Ciortan, director adjunct, Direcţia Banking Persoane Fizice la Alpha Bank România, este unul dintre managerii al căror profil va apărea în cadrul acestui proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.