Marea Britanie va acorda împrumuturi de studii pentru tinerii din România şi pentru anul 2017-2018

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 octombrie 2016 1133 afişări

Marea Britanie va acorda împrumuturi de studii pentru tinerii din România şi pentru anul 2017-2018

Guvernul din Marea Britanie a anunţat astăzi că îşi va continua politica de acordare a împrumuturilor de studii pentru cetăţenii europeni şi pentru anul academic 2017-2018. Masura vine în completarea declaraţiilor oficialilor britanici după momentul BREXIT, când i-au asigurat pe tinerii care voiau să studieze în Marea Britanie, că cel puţin pentru anul în curs situaţia nu se va schimba. Decizia guvernului britanic sublinează faptul că studenţii care vor aplica la universităţi din Marea Britanie până în 2018, vor primi împrumuturi şi burse pe toată durata studiilor, chiar dacă în această perioadă Marea Britanie va părăsi formal UE. 

“Şi pentru anul academic 2017 – 2018 tinerii vor continua să beneficieze de sprijin guvernamental în valoare de 9000 de lire sterline pentru programele de licenţă, pentru întreaga perioadă de studii. În prezent peste 90% din studenţii români care studiază în Marea Britanie beneficiază de această schemă de finanţare”, declară Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi în Străinătate, IntegralEdu.

Conform condiţiilor actuale privind finanţările, studenţii europeni sunt eligibili să primească împrumuturi pentru taxa de şcolarizare pentru studii de licenţă, dacă au fost rezidenţi în Spaţiul Economic European în ultimii 3 ani, înainte de începerea studiilor. Cetăţenii europeni care au locuit în ultimii 5 ani pe teritoriul Regatului Unit sunt de asemenea eligibili pentru sprijinul oferit adiţional dar şi pentru împrumutul oferit pentru programele de master. Similar, conform legii UE, studenţii europeni se vor încadra pentru aceeaşi taxa de şcolarizare ca şi studenţii britanici. Studenţii non-europeni sau internaţionali nu au încadrate taxele de şcolarizare în acest plafon, ca şi până acum, a declarat Ministrul de Stat pentru Educaţie, Jo Johnson.

Prezentă în patru ţări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.