Farmacistii, printre cei mai fericiti angajati anul trecut

Postat la 12 ianuarie 2010 74 afişări

Ca sa se atinga cat mai putin de salariile angajatilor, farmaciile au taiat anul trecut cat s-a putut din chirii si alte costuri. Farmacistii au avut parte de cresteri de lefuri si au fost printre putinii angajati, alaturi de cei din sectorul financiar-bancar si de avocati, care si-au primit primele de sarbatori. Poate sa se repete situatia in 2010?

Daca in industria auto, in constructii sau comert angajatii au uitat de primele de Paste, de Craciun sau al 13-lea salariu, iar bucurosi sunt doar cei ce reusesc sa isi pastreze locul de munca, farmacistii au avut parte de cresteri in 2009. Catalin Naftan, director de vanzari in cadrul companiei de outsourcing Paylogic, sustine ca farmacistii se afla printre putinii beneficiari de prime cu ocazia sarbatorilor de iarna.

In domeniul farmaceutic si cel financiar, angajatii au beneficiat de prime de 800 pana la 1.000 de lei, fata de valoarea medie de pe piata de 230 de lei. "Angajatii din sectorul farmaceutic au primit bonusuri datorita faptului ca, in ciuda crizei, domeniul in care activeaza a mers foarte bine, bonusurile fiind acordate in functie de performanta", sustine Naftan. Directorul Paylogic considera ca acesti angajati au sansa de a activa intr-un domeniu ce ofera produse si servicii critice pentru populatie, al caror consum nu ar trebui sa fie afectat de dificultatile economice.

Potrivit studiilor companiei Paylogic, salariile din industria farmaceutica pornesc de la 1.800 - 2.000 de lei si ajung la cateva mii de euro lunar pentru pozitiile de top management. Catalin Naftan sustine ca tendinta va fi ascendenta si in 2010, pornind de la premisa ca in noul an, cererea de produse si servicii farmaceutice va ramane cel putin la acelasi nivel ca in 2009.

Isabelle Iacob, director general al retelei Help Net, sustine ca evitarea reducerilor salariale a fost decisa mai ales pentru a evita demotivarea acestei categorii de personal specializat, specialisti cu studii superioare, de profesionalismul carora depinde starea de sanatate si satisfactia pacientilor. "Comparativ cu anul 2008, in 2009 s-a inregistrat o crestere cu aproximativ 10% a veniturilor farmacistilor", sustine Iacob.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
farmacii,
salarii
/analize/resurse-umane/farmacistii-printre-cei-mai-fericiti-angajati-anul-trecut-5291362
5291362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.