Ce planuri are Rompetrol pe termen lung (VIDEO)

Postat la 04 iunie 2010 25 afişări

Dupa ce au investit aproximativ 2,2 miliarde de dolari in Rompetrol, de la momentul achizitiei, kazahii de la KazMunaiGaz spun ca si-au mai planificat alte investitii de peste jumatate de miliard de dolari. Obiectivul: Petromidia sa devina una dintre cele mai bune rafinarii "din aceasta parte a lumii".

"In privinta planurilor pe termen lung, KMG a investit deja dupa achizitie 1,7 miliarde de dolari si aproximativ 550 milioane deja investiti in constructie - am pus deja in functiune un terminal marin, am instalat o linie de incarcare pentru produse petroliere si acum transferam petrol direct de la rafinarie in tancuri, implementam un plan de modernizare al rafinariei care este compus din opt proiecte pe care le vom in practica in acest an, trei anul viitor si inca unul ar trebui sa fie opertional in 2012", a declarat CEO-ul Rompetrol, Saduokhas Meraliyev. Acesta a fost invitatul celui de-al treilea eveniment din seria "MEET THE CEO", organizat lunar de BUSINESS Magazin.

"De asemenea, am decis sa alocam o parte a investitiilor noastre in petrochimie si acum implementam un proiect pentru unitatea HDP (high density propilene) pentru cresterea capacitatii cu aprox 65% si speram ca in aprilie, anul viitor, sa punem in functiune HDP cu o productie de 810 tone si in acelasi timp am dori sa introducem noi tipuri de produse, majoritate deja dezvoltate. Alte investitii vor merge catre HDP, capacitatea pe acest segment urmand sa creasca cu 35%", a mai spus acesta.

Implementarea tuturor proiectelor la rafinaria Petromidia ar urma sa incheie pachetul de masuri pentru protectia mediului inconjurator. "La finalul lui 2012 ne-ar placea ca Petromidia sa fie una dintre cele mai bune rafinarii din aceasta parte a lumii."

-----

Saduokhas Meraliyev a fost invitatul celui de-al treilea eveniment din seria "MEET THE CEO", organizat lunar de BUSINESS Magazin, dupa ce la prima editie au participat Mariana Gheorghe si Liliana Solomon, CEO al Petrom si, respectiv, Vodafone Romania, iar la a doua editie a vorbit Misu Negritoiu, presedintele ING.

"MEET THE CEO" reprezinta un eveniment in cadru restrans, care faciliteaza participantilor dialogul cu cei mai importanti manageri de pe piata romaneasca. Pentru a afla invitatii editiei din luna iunie si pentru detalii despre proiectul "MEET THE CEO", accesati www.businessmagazin.ro sau apelati numarul de telefon 0318.256.293.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
Rompetrol,
Petromidia,
planuri,
investitii
/analize/energie/ce-planuri-are-rompetrol-pe-termen-lung-video-6266472
6266472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.