BP, cea mai mare amenda pentru Golful Mexic

Postat la 01 iunie 2010 71 afişări

Actiunile gigantului petrolier BP au scazut cu 17% marti si cu 13% miercuri, cel mai redus nivel din ultimul an de zile, din cauza accidentului din Golful Mexic, caracterizat de Casa Alba drept cea mai mare catastrofa ecologica din Statele Unite.

Platforma petroliera Deepwater Horizon a explodat la 20 aprilie, iar scurgerile de titei, care ating 16 milioane de litri pe zi, ar putea continua, conform specialistilor, pana in luna august a acestui an. Dupa repetate incercari de a opri scurgerea de titei, specialistii British Petroleum lucreaza acum la limitarea deversarilor; actiunea are loc la 1.500 de metri adancime si se lucreaza cu roboti.

BP estimeaza ca nota de plata pentru stoparea deversarilor si curatarea zonei se va apropia de un miliard de dolari, dar nu aceasta este marea problema pentru companie, ci nivelul amenzii pe care ar putea-o plati. Acum limitata la doar 75 de milioane de doalri, prin lege, suma ar putea sa creasca la 10 miliarde de dolari, din care BP ar putea plati 6,5 miliarde, pentru ca detine 65% din zacamant.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catastrofe ecologice,
BP,
Golful Mexic
/analize/energie/bp-cea-mai-mare-amenda-pentru-golful-mexic-6238913
6238913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.