Piaţa autohtonă, locul unde ajung cele mai ieftine anvelope din Europa

Autor: Ioana Matei Postat la 06 februarie 2014 933 afişări

Piaţa autohtonă este recunoscuta în Europa ca fiind piaţa în care ajung cele mai multe anvelope ieftine si pentru faptul că aici se află cel mai mare parc de autoturisme ce rulează cu astfel de anvelope, potrivit reprezentanţilor site-ului de comerţ online anvelopex.ro.

Piaţa autohtonă, locul unde ajung cele mai ieftine anvelope din Europa

În ultimii trei ani s-a observat o inversare a proporţiilor în vânzarea de anvelope, potrivit reprezentanţilor anvelopex.ro. Astfel, dacă acum trei ani, 70 % din vanzarile companiei erau reprezentate de branduri premium, in 2013 aceasta proportie s-a inversat, marea majoritate a vanzarilor fiind efectuata pe brandurile de buget, respectiv anvelopele chinezesti si europene.

Acest fapt se explica prin caderea pietei auto, avand in vedere ca in 2013 vanzarile de automobile noi s-au situat la nivelul din anul 1997, conform statisticilor oficiale, si pe de alta parte din cauza îmbătrânirii parcului auto prin creşterea înmatriculărilor de maşini second hand cu o vechime mai mare de şapte ani.

Aceasta  tendinta se va mentine si pe parcursul anului 2014, potrivit estim’rilor anvelopex.ro. Singurul segment care a inregistrat o crestere constanta in ultimii trei ani a fost reprezentat de anvelopele all season, explicatia fiind ca acestea se pot folosi atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Datorita legislatiei in vigoare, acest tip de anvelope se incadreaza in reglementarile referitoare la obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope care sa prezinte marcajul M + S.

În România s-au vândut astfel anul trecut sub 1,9 milioane de anvelope, faţă de 2,7 mil. unităţi în 2012, potrivit unei estimări realizate de Ziarul Financiar.Vânzările de anvelope, ca şi cele de combustibili, pot fi considerate un barometru al economiei unei ţări deoarece indică rulajul automobilelor şi camioanelor.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/piata-autohtona-locul-unde-ajung-cele-mai-ieftine-anvelope-din-europa-12033954
12033954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.