Optima Group | Optimal Drones

Postat la 20 ianuarie 2023 34 afişări

Optima Group | Optimal Drones

Folosirea de drone care au scannere încorporate şi care permit scanarea articolelor din depozite.

Descrierea inovaţiei:

Optima Group operează două linii de business: soluţii software şi servicii de inventariere a stocurilor şi activelor. Lucrează cu peste 200 de beneficiari din diferite industrii (bricolaj, retail, modă, bănci şi asigurari, FMCG, telecom, sectorul public), fiind lider pe piaţa din România pentru serviciile de inventariere stocuri. Pe parcursul anului 2021, au inventariat peste 3.000 de unităţi şi aproximativ 120.000.000 de articole de stoc. Soluţia de inventariere automată cu drone Optimal Drones a fost lansată în anul 2021 în România şi este destinată în special companiilor care au depozite. Soluţia presupune utilizarea de drone care au scannere încorporate şi care permit scanarea articolelor din fiecare celulă, fără a fi nevoie să se utilizeze persoane care folosesc scannere. Iniţiatorii proiectului de inventariere cu drone sunt Gabriel Chiva, CEO, Optima Group, responsabil cu inovarea şi componenta de product marketing şi Marian Luca, CTO, responsabil cu arhitectura şi dezvoltarea soluţiei.

Elementul de noutate:

Noutatea constă în automatizarea procesului de inventariere şi utilizarea dronelor în cadrul procesului de inventariere pentru accesul în zonele greu accesibile şi creşterea eficienţei. Sistemul utilizează Inteligenţa Artificială pentru a efectua diverse activităţi care se pot îmbunătăţi iterativ pe baza informaţiilor pe care le colectează şi transformarea datelor colectate de către drone în rapoarte utile pentru acurateţea stocurilor din depozit.

Efectele inovaţiei:

În urma utilizării în depozite a dronelor care scanează codurile de bare sau etichetele RFID ale articolelor din depozit, toate aceste informaţii sunt transmise în sistemele de gestiune depozit (WMS) şi, astfel, acurateţea stocurilor va fi una foarte bună. Această procedură automată de inventariere a stocurilor din depozit va permite realizarea de inventare periodice într-un timp scurt, cu informaţii exacte.

Gabriel Chiva, CEO, Optima Group

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.