McDonald's vrea să renunţe la brandul McCafe şi să dezveţe populaţia de consumul de cafea la Starbucks

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 ianuarie 2015 7636 afişări

McDonald's vrea să renunţe la brandul McCafe şi să dezveţe populaţia de consumul de cafea la Starbucks

McDonald's încearcă mai nou să concureze cu lanţurile de cafenele, prin rebranduirea unui McCafe din Sydney, Australia. Localul a fost redenumit The Corner, iar McDonald's încearcă astfel să propună alternativa la cafenelele de lux, precum Starbucks, ce par să fie tot mai populare.

Mâncarea oferită la noul local nu seamănă cu meniurile obişnuite de la restaurantele McDonald's: un bar de salate şi sandwich-uri, dar cu ingrediente de mai bună calitate, precum şi diverse produse de patiserie, notează Huffington Post. "Singura asemănare este că acest loc a fost un McCafe, însă ceea ce oferim este total diferit de ceea ce oferă un McCafe clasic", a declarat Kyle Jarvis, manager al The Corner, celor de la Daily Telegraph. "Dacă cei care intră aici caută un cheeseburger, vor fi foarte dezamăgiţi".  

Reprezentanţii McDonald's nu au făcut comentarii pe această temă, astfel că planurile de dezvoltare pentru The Corner rămân necunoscute. Lanţul de fast-food a îmregistrat scăderi ale veniturilor în 2014 şi a încercat să simplifice meniul în ultimele luni.

Piaţa de cafea din Statele Unite este estimată la aproape 28 de miliarde de dolari, iar analiştii de la IBIS World consideră că va ajunge la 33,7 miliarde până în 2018. Această valoare include atât vânzarea directă cât şi veniturile cafenelelor.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/mcdonald-s-vrea-sa-renunte-la-brandul-mccafe-si-sa-dezvete-populatia-de-consumul-de-cafea-la-starbucks-13755189
13755189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.