Directorul Vitantis: Doar consumatorii vor fi afectati de majorarea TVA, nu si retailerii (VIDEO)

Postat la 05 iulie 2010 369 afişări

Vlad Dragoescu, investment & asset manager al fondului de investitii Equest care detine centrul comercial Vitantis din Bucuresti, considera ca doar consumatorii vor fi afectati de cresterea TVA, in contextul in care majorarea va fi transpusa in preturile de raft.

"Din punct de vedere al retailului, pot sa spun ca va fi afectata (de cresterea TVA - n.red) aceeasi categorie care sufera de ani de zile si anume consumatorul final. Comerciantii sunt cei care plang la televizor, ii vedeti in fiecare zi, ei nu sunt direct afectati. De ce? Pana la urma majoraritatea importa, majoritatea au o cheltuiala destul de importanta cu salariile, in aceste zone nu vor fi niciun fel de crestere. Mai au si cheltuielile cu chiriile, cu siguranta vor veni la noi sa se planga, iar ei vor aplica TVA, majorand preturile de raft", spune Dragoescu, care este managerul centrul comercial Vitantis din Bucuresti.

Managerul mai afirma ca metodele de promovare axate pe ideile de "cel mai mare.." sau "cel mai bun..." nu mai au succes in acest moment, consumatorii fiind mult mai atenti la raportul dintre pret si calitate

"Nu stiu in ce masura serviciile si lucrurile simple precum un centru curat sau aerisit mai ajuta. Sa ne uitam in jurul nostru, toate aceste targuri cu haine la mana a doua sunt pline in conditii in care centrele de 100 - 200 de milioane de euro sunt goale. Consumatorul cauta calitate, produse, sa isi satisfaca nevoile, la cel mai bun cost. Atat", a mai declarat Dragoescu in cadrul evenimentului Club BUSINESS Magazin.

Vitantis Shopping Center este un centru comercial de tip parc de retail, amplasat in partea de sud - est a Capitalei. Principalele ancore comerciale sunt reprezentate de Carrefour, Technomarket si Casa Rusu. Potrivit datelor prezentate de catre Equest, gradul de ocupare al spatiilor comerciale din Vitantis este de 93% in prezent si de 88% in cazul galeriei comerciale. Centrul comercial a inregistrat in 2009 un numar mediu de 12.000 de vizitatori pe zi. In partea de sud a Capitalei sunt deschise trei centre comerciale de mari dimensiuni, City Mall, Grand Arena si Sun Plaza.

Club BUSINESS Magazin este un eveniment lunar organizat de catre BUSINESS Magazin care consta intr-o intalnire informala intre mai multi manageri si antreprenori din economie. Click aici pentru a citi mai multe despre subiectele discutate ultimei editii a evenimentului, desfasurata saptamana trecuta.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/directorul-vitantis-doar-consumatorii-vor-fi-afectati-de-majorarea-tva-nu-si-retailerii-video-6498598
6498598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.