Zona euro probabil va raporta o creştere economică de 0,5%, depăşind SUA

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 mai 2015 108 afişări

Zona euro probabil va raporta o creştere economică solidă, de 0,5 %, la următorul bilanţ, depăşind Statele Unite, China şi chiar Marea Britanie, conform unei analize realizate de agenţia Reuters.

Pentru prima dată în ultimii ani, pare foarte clar că uniunea monetară de 19 state a avut performanţe economice mult mai bune faţă de Statele Unite, în contextul în care economia americană s-a contractat în perioada ianuarie-martie.

Potrivit unui sondaj în rândul analiştilor economici realizat de Reuters, zona euro probabil va raporta o creştere economică de 0,5 %, mai mare chiar şi decât cea a Marii Britanii, aflată pe primul loc ca performanţe în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Germania, cea mai mare economie a Europei, probabil va raporta o creştere economică de 0,5 la sută, iar Franţa, de 0,4%. Chiar şi economia Italiei are probabil o creştere de 0,2%.

"Relansarea economică este susţinută de cinci factori: (1) cererea externă mai mare; (2) relaxarea condiţiilor financiare la nivel intern; (3) sfârşitul austerităţii fiscale; (4) un curs de schimb mai mic al monedei euro; (5) scăderea preţurilor la petrol", explică analistul Huw Pill, de la Goldman Sachs.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
ZONA EURO,
/actualitate/zona-euro-probabil-va-raporta-o-crestere-economica-de-0-5-depasind-sua-14239542
14239542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.