Un avion militar Airbus A400M s-a prăbuşit în Spania. Zece persoane au murit

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 mai 2015 458 afişări

Un avion militar de tip Airbus A400M, având la bord zece persoane, s-a prăbuşit sâmbătă în apropierea aeroportului din Sevilla, în sudul Spaniei.Potrivit ziarului El Pais, cele zece persoane aflate la bordul avionului-cargo militar au murit în accident.

Avionul, care era nou şi efectua probe de zbor, s-a prăbuşit în timp ce decola de pe aeroportul din Sevilla.

Opt dintre cele zece persoane aflate la bord erau cetăţeni spanioli.

Avionul s-a prăbuşit la circa un kilometru nord de Aeroportul San Pablo din Sevilla, în zona Aeropolis, în apropierea unei filiale locale a uzinei Airbus.

Premierul Mariano Rajoy a anunţat că între "opt şi zece persoane" se aflau la bordul avionului, care nu fusese încă livrat Forţelor Aeriene spaniole, fiind în probe.

Aeroportul internaţional San Pablo din Sevilla a fost închis temporar din cauza accidentului, zborurile spre această destinaţie fiind redirecţionate spre Malaga şi Jerez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
AVION,
/actualitate/un-avion-militar-airbus-a400m-s-a-prabusit-in-spania-zece-persoane-au-murit-14235601
14235601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.