Statele Unite sporesc nivelul de securitate în bazele militare, de teama unui atac terorist islamist

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 mai 2015 34 afişări

Statele Unite au dispus suplimentarea măsurilor de securitate în bazele militare pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari referitoare la riscul unui atac terorist islamist, informează CNN.

Decizia a fost luată după ce directorul Biroului Federal de Investigaţii, James Comey, a atras atenţia că pe teritoriul Statelor Unite sunt mii de simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, organizaţie activă în Siria, Irak şi Libia.

"Unităţile militare americane au sporit nivelul de securitate, din cauza riscului terorist major şi predictibil", a declarat un oficial de la Departamentul american al Apărării.

Nivelul de securitate Bravo, decis pe fondul informaţiilor privind un atac terorist iminent, a mai fost implementat în bazele militare americane la zece ani de la atentatele comise pe 11 septembrie 2001.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
TERORISM,
SECURITATE
/actualitate/statele-unite-sporesc-nivelul-de-securitate-in-bazele-militare-de-teama-unui-atac-terorist-islamist-14232147
14232147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.