Ziua Europei: 60 de ani de pace, libertate şi oportunitate, pentru cine ştie să profite. Ce pondere are România în economia Europei şi cum am evoluat în 10 ani

Postat la 10 mai 2017 150 afişări

Uninea Europeană împlineşte 60 de ani, 60 de ani de pace, de dez­vol­tare economică, de pro­tejare a drepturilor şi liber­tăţilor muncitorilor şi ale cetăţe­nilor în general, şase decenii de oportunităţi de afaceri, pentru cine ştie să profite de ele.

Ziua Europei: 60 de ani de pace, libertate şi oportunitate, pentru cine ştie să profite. Ce pondere are România în economia Europei şi cum am evoluat în 10 ani

La Bruxelles, capitala UE, pregătirile de sărbătoare arată reţinere: o reticenţă de a forţa cetăţenii europeni să înghită Uniunea în vremuri în care cel mai ambiţios proiect european postbelic se confruntă cu provocări majore legate de mi­gra­ţie, terorism, securitate, integrare, economie şi UE-scepticism, după cum scrie Euronews.

Comisarul european pentru afaceri externe Federica Mo­gherini şi-a început discursul cu care marchează 9 Mai - Ziua Europei 2017 în defensivă:  „Viitorul Uniunii Europene este o alegere - o alegere care aparţine fiecărui cetăţean şi care contează pentru întreaga lume“.

O mare parte din cetăţenii britanici, cetăţenii uneia dintre cele mai mari economii europene, au ales prin referendum că nu vor un viitor alături de UE. Liderii altor economii mari vorbesc, în con­textul derapajelor anti-Bruxelles din Est, de o Europă cu două viteze, formată dintr-un nucleu solid al economiilor mari şi un strat al statelor periferice.

Tot în acest context, preşe­dintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, fost pre­mier al Luxem­burgului, a cărui carieră a fost salvată de protec­toarea sa Angela Merkel, cance­larul Germaniei, va veni joi în Ro­mânia. 

Citeste contiunuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.