Zentiva vrea să cumpere în totalitate compania din România, listată la bursă, ca să nu mai aibă bătăi de cap cu acţionarii minoritari

Postat la 14 decembrie 2017 529 afişări

Acţionarul majoritar al companiei farmaceutice Zentiva (SCD) doreşte să iniţieze o ofertă publică de cumpărare, la un preţ per acţiune de 3,5 lei. Preţul unei acţiuni Zentiva a ajuns ieri la 2,87 lei, în creştere cu 14,8%.

Zentiva vrea să cumpere în totalitate compania din România, listată la bursă, ca să nu mai aibă bătăi de cap cu acţionarii minoritari

Zentiva a primit până acum angajamente de vânzare a acţiunilor din partea acţionarilor minoritari, ponderea acestora fiind de 10,4478% din capitalul social.

Subscrierea în cadrul unei oferte publice de cumpărare, în întregime, cu titlu exclusive şi liber de orice sarcini şi orice alte drepturi ale unor terşte părţi, a dreptului de proprietate asupra tuturor acţiunilor deţinute de aceştia în cadrul Zentiva SA precum şi cu privire la orice alte acţiuni suplimentare emise de Zentiva SA şi pe care acţionarii minoritari le pot deţine la data ofertei publice de cumpărare, cu condiţia ca preţul de cumpărare oferit în cadrul ofertei publice de cumpărare să fie 3,5 RON/acţiune precum şi ca ofertă publică de cumpărare să fie lansată în cel mult 60 zile lucrătoare de la data de 14 decembrie 2017 (“Perioada de Angajament”), se arată în anunţul Zentiva.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.