Zeci de studenti romani construiesc sateliti pentru Agentia Spatiala Europeana

Postat la 21 iulie 2010 19 afişări

Agentia Spatiala Europeana imbina educatia cu afacerile. Studenti din toata Europa lucreaza la proiectele spatiale ale agentiei pentru faima si note mai bune. Unii isi dau chiar lucrarea de licenta construind sateliti. In Romania, politehnistii si studentii de la Facultatea de Fizica sunt cooptati in doua astfel de proiecte.

Mai multi studenti romani de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si de la Facultatea de Fizica fac parte dintr-o echipa internationala care proiecteaza si construieste doi sateliti artificiali pentru Agentia Spatiala Europeana. O echipa de studenti a Politehnicii lucreaza la subsistemele structurale ale satelitului ESEO, care are ca sarcina orbitarea Pamantului si culegerea de date privind nivelul radiatiilor din jurul Terrei. O alta echipa, in care sunt implicati studenti ai Politehnicii si ai Facultatii de Fizica, lucreaza la proiectarea si realizarea satelitului ESMO, care are ca sarcina orbitarea Lunii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zeci-de-studenti-romani-construiesc-sateliti-pentru-agentia-spatiala-europeana-6642616
6642616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.